Vad är en Chop?

En kinesisk sigill är ofta i vardagligt tal kallas "hacka". Chops faktiskt används i flera asiatiska länder, däribland Japan och Sydkorea, men de har en lång och väletablerad historia i Kina. Någon form av hugga har funnits i Kina i tusentals år, och många moderna kinesiska har sina egna personliga kotletter, vilka betraktas som officiell plombering precis som de har i århundraden. Chops kan också antas för användning av västerlänningar, vanligen genom att transkribera ett namn till kinesiska tecken.

Av tradition är en kotlett är huggen i sten såsom jade eller täljsten. Stenen kan vara dekorerad med sniderier och ornament inklusive ädla stenar, och det är oftast rektangulär i formen så att den lätt kan greppas. Botten av tätningen trycks in i en röd pasta innan förseglingen är stämplat på dokument och konstverk. Beroende på stilistiska valet av Carver, kan skrivandet av tätningen i rött bläck, eller det kan vara i vit relief mot en röd bakgrund.

Utformningen av en kotlett kan vara väldigt basic, helt enkelt inklusive ägarens namn. I andra fall kan det bero på placeringen av ägaren, eller den kan ge annan information, exempelvis namnet på konstnärens ateljé i samband med CHOP. Särskilt utsmyckade käft kan omfatta dekorativa sniderier i stämpeln också, och några kotletter kan bli ganska stora som följd. Många människor har ett sortiment av kotletter, däribland namn kotletter, konstnär kotletter och prydnadsväxter kotletter. Normalt visar en prydnad på hugga i vilken riktning den bör inriktas. I vissa fall, en kotlett kommer föras vidare efter döden, som har historiskt varit fallet med de kinesiska kejserliga Seals. Förbjudna staden har en betydande samling av sådana historiska kotletter, men många har också gått förlorade genom århundraden av politisk förändring. Denna samling innehåller kotletterna på hög nivå domstol tjänstemän, tillsammans med tätningar som används för att indikera att tycka om eller godkännande hos kejsaren.

I vissa situationer, bara chop kommer att accepteras som en signatur. Detta gäller särskilt när det gäller mycket säkra dokument, pengar och föremål, eftersom en tätning är en unik signatur som inte kan skapas om det inte är stulen. Del kinesiska kommer att ingå med en vanlig underskrift och en hacka för att tillfredsställa alla potentiella signatur krav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.