Vad är det komplex av Goguryeo Tombs?

det komplex av Goguryeo Tombs är ett antal gravar i Nordkorea. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 2004. Webbplatsen består av trettio olika gravar, som alla datum från Goguryeo rike. Den Goguryeo rike, med Baekje och Silla, var en av de tre kungadömena Korea. Rike grundades strax före år 0, och pågick till senare delen av den 7: e århundradet. I själva verket kommer det moderna namnet Korea från Goryeo dynastin, som fått sitt namn från Goguryeo. En handfull av artefakter kvar från den Goguryeo period, liksom ruiner av palats, städer, och naturligtvis, gravar.

Även om den faktiska Complex av Goguryeo Tombs innehåller endast trettio gravar, finns det mer än 10. 000 kända gravar från denna period i koreanska historien. De allra flesta av dessa gravar är dock ganska intetsägande. Vad gör det komplex av Goguryeo Tombs unika är att de ingår fantastiska grottmålningar. Även om det finns några nittio gravar med sådana målningar, komplex av Goguryeo Tombs innehåller trettio av de mest visuellt stimulerande och historiskt viktiga.

Samlingen Goguryeo Tombs sannolikt gravar användas till personer reserverat en speciell plats i Goguryeo kultur. De flesta gravarna tros ha varit för kungar och drottningar av dynastin, samt nära familjemedlemmar. Ursprungligen flesta av gravarna i ett komplex av Goguryeo Tombs sannolikt innehöll rikedom också, men det har allt sedan har plundrats. Den väggmålningar målade på väggarna i samlingen av Goguryeo Tombs är färgstark, detaljerad och skildra scener ur vardagslivet på den tiden. De erbjuder en fascinerande och vacker inblick i hur livet såg ut för dem som bodde i området. Gravarna i sig anses vara tämligen anmärkningsvärt ur en teknisk synvinkel, och hjälpa till att utveckla begravningen ritualer av dessa sex hundraårigt dynastin. Den mest berömda och besökta av gravarna i ett komplex av Goguryeo Tombs är den Anak Tomb nummer tre. Det upptäcktes först 1949, och även om den rikedom som en gång var inne hade stulits, var målningarna fortfarande i nästan perfekt skick. Målningarna, liksom utformningen av graven, har mycket gemensamt med kinesiska gravar inte långt borta, och skiljer sig något från de övriga Goguryeo gravar. Det som Anak Tomb Number Three bortsett från de övriga gravarna i komplexa är det faktum att den fortfarande har en intakt gravskrift. De flesta forskare tolkar gravskrift att ange grav är Dong Shou, en person som registrerats i Jinshu. Den epitafium är daterat till 357, och ger en anmärkningsvärd mängd information om den komplicerade politiska situation som rådde mellan Gorguryeo och Jindynastin.

På grund av den relativa otillgänglighet i Nordkorea, både politiskt och fysiskt, besöka komplex av Goguryeo Tombs är inte fullt realistiskt för de flesta. Ändå med tillräckligt med uthållighet, kan denna webbplats undersökas, och erbjuder några riktigt anmärkningsvärda exemplen på forntida asiatisk målning, liksom insikter om livet i era.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.