Vad är World Skägg och mustasch-VM?

Världen Skägg och mustasch-VM är en något tungan-i-kinden tävling som hålls vartannat år. De dela ut priser i ett antal kategorier av ansiktshår. De priser som delas ut på World Beard och mustasch-VM är försumbar, men den prestige som följer med dem är så hög som det blir inom de berörda internationella skägg och mustasch världen. Den första av World Beard och mustasch Mästerskapet hölls i Tyskland 1990. De var värd för det första Hofener Beard Club i Höfen /Enz, i Tyskland, i Schwarzwald. Även om inte så stort som dagens värld Skägg och mustasch-VM, var det ändå en framgång, och i slutet var säker på att någon annan skulle följa. Det tog fem år, fram till 1995, under en efterföljande World Beard och mustasch-VM äga rum. Detta var värd för första Hofener Beard klubb igen, denna gång i Pforzheim, inte långt från platsen för den första tävlingar. Återigen var det en stor framgång, och det beslutades att fem år var för lång tid att vänta på nästa.

Två år senare World Skägg och mustasch-VM flyttade från Tyskland, och under 1997 hölls i Trondheim i Norge. Den organiserades av Den Norske Mustaschklubben, den norska Mustache Club. Genom denna punkt konkurrensen blivit mycket populär, och det beslutades att det skulle hållas vartannat år.

År 1999 World Beard och mustasch-VM hölls i Ystad, i Sverige. De var organiserad av svenska Mustache Club. Två år senare 2001 EM hölls återigen i Tyskland, i Schömberg, värd Schwäbische Beard och mustasch Club. 2003 års VM hölls i Carson City, Nevada, 2005 års VM i Berlin, Tyskland, och 2007 års VM i Brighton, England. Det finns ett antal kategorier som delas ut på World Beard och mustasch mästerskap. Varje tilldelas ett första pris, ett andra pris, och ett tredje pris. Varje kategori har en specifik stil i en av tre grupper: mustascher, partiell skägg och helskägg. Olika stilar, allt från en nationell stil, liksom engelska, till stilar som grundar sig på särskilda personer, liksom Dali mustaschen, uppkallad efter Salvador Dali ikoniska stil. Det finns också freestyle kategorier där alla slag, inklusive avant-garde mustascher och skägg, är tillåtna.

Kategorierna är: engelska Mustache, Natural Mustache, Dali Mustache, Imperial Mustache, ungerska Mustache, Freestyle Mustache, Natural Goatee, kinesiska Partiell Beard, Musketeer Partiell Beard, Imperial Partiell Beard, Sideburns Freestyle, Partial Beard Freestyle, Verdi helskägg, Garibaldi helskägg, Natural helskägg, Natural helskägg med Styled mustasch och helskägg Freestyle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.