Vad är Sibirien?

Sibirien, betyder "sova land" är en stor region inne Ryssland, som sträcker sig från Uralbergen till Stilla havet. Sydvästra område i Sibirien expanderar till Mongoliet och Kina, röra norra Kazakstan. Mycket av Sibirien är obeboeliga, omfattas av antingen permafrost eller tjock taiga. Östra Sibirien är känt för sina bergskedjor och vattenområden, inklusive Bajkalsjön, den djupaste och renaste sjö i världen. Norra kusten av Sibirien ligger norr om polcirkeln. Innan byggandet av Transsibiriska järnvägen i slutet av 20-talet, förblev Sibirien otillgängliga för alla utom för lokala nomader som hunnerna, Yenets och uigurer. Skapandet av järnvägen, som löper 5. 772 miles (9. 288 kilometer) från Moskva till Vladivostok, öppnade dörren för ytterligare utforskning och bosättningar. Byggnadsarbetare och agronomer var de första att flytta till öst, uppmuntrade av en statlig kampanj för att fylla i östra Ryssland. Av 1930-talet hade två sibiriska städer, Omsk och Novosibirsk, redan blivit kulturella och affärscentra.

Sibirien är ökända för sin Gulag, eller arbetsläger, först bildades 1917, men inte officiellt erkänd förrän 1930. Den gulager användes för att huset inte bara brottslingar, utan också politiska fångar. 1939 fanns det över 1,5 miljoner fångar i sibiriska läger. De människor som frigjordes efter avslutat sitt straff fick inte komma tillbaka i de stora städerna, som leder till skapandet av städer runt Sibirien.

Modern Sibirien är progressiv och blomstrande. Medan befolkningen låg, bara tre personer per kvadratkilometer, har Sibirien utvecklat en kulturell närvaro som överskrider gränser. Novosibirsk, den största staden i Sibirien och den tredje i landet efter Moskva och St Petersburg, hus staten Academy Opera och Ballet Theater, en stor vetenskaplig forskning centrum, och ett stort utbud av kasinon, universitet och teatrar.

idag, besökare kommer till Sibirien för att uppleva ytterligheter. Sommar på norra kusten av Sibirien är bara omkring en månad lång. Winter besökare kan stoppa i Novosibirsk att se hur det känns att andas under -37 grader Celsius (-34. 6 grad Fahrenheit), eller bege dig till Altaj för vandring, skidåkning eller forsränning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.