Vad är Pascha?

Pascha är den viktigaste högtiden i östra ortodoxa kalendern, och är mer känd för andra kristna som påsk eller Högtid för Kristi uppståndelse. På grekiska och ortodoxa traditionen, Pascha ersätter jul och andra helgdagar eftersom det är en bekräftelse på de offer som Kristus gjorde, och av Kristi helighet. Det föregås av fastan, en period av fasta och eftertanke för alla kristna, och avslutas med en vecka fylld av evenemang som börjar vid midnatt samma dag som Pascha med liturgiska tjänster. är ordet för Pascha härstammar från hebreiskans Pesach , för påsk, eftersom de två helgdagar är nära sammankopplade. Nattvarden av Kristus och hans lärjungar, till exempel, tros vara en påsk Seder. Några kristna skulle föredra att se påsk kallas Pascha också, eftersom ordet för påsk tros ha sitt ursprung i namnet på en hednisk gudinna, och några kristna ogillar denna förening. En del människor är inte medvetna om att Även Pascha och påsk firar samma händelse, det firas på olika dagar eftersom den rysk-ortodoxa heliga kalender beräknas med hjälp av den julianska kalendern, snarare än den gregorianska kalendern som har antagits av resten av världen. Om du vill lägga till förvirring, är gregorianska datum som används när man hänvisar till östra ortodoxa semester, vilket kan göra en diskussion om pachalion , em eller hur Pascha beräknas, mycket svårt att följa.

huvudsak Enligt rådet i Nicea, som hölls i 326 AD, Pascha faller på den första fullmånen efter vårdagjämningen. I 326 var vårdagjämningen den 20 mars i den julianska kalendern, och det är det datum som används för att beräkna Pascha. Men 20 mars i den julianska kalendern är för närvarande 3 april i den gregorianska kalendern, på grund av drift som har uppstått på grund av vagheten i den julianska kalendern. Som ett resultat Pascha och påsk falla på olika dagar, men ibland kan sammanfalla. Pascha kommer aldrig att ske tidigare än 3 april, och eftersom tiden går kommer festivalen glida ännu mer, till slut firas på vintern.

Pascha firandet börjar med en midnatt tjänst minne av Kristi uppståndelse, och följa med en stor fest den dag Pascha själv. Många nationer har unika kulinariska traditioner för Pascha. Nästan varje Östortodox länder deltar i utbytet av röda ägg, som symboliserar återfödelse och Kristi blod. Under Pascha vecka är det traditionella för människor att byta hälsningen "Kristus är uppstånden!" "Sannerligen, Han är uppstånden!" När de möter varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.