Vad är Ontario?

Ontario är en av Kanadas tio provinser, tillsammans med Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland och Labrador, Nova Scotia, Prince Edward Island, Quebec, Saskatchewan. Resten av Kanadas mark består av tre områden: Northwest Territories, Nunavut och Yukon. Located in south-, central Kanada Ontario gränsar i väster av Manitoba, i öster av Québec, i norr av Hudson Bay och James Bay, och i söder av staten Minnesota, fyra av de stora sjöarna: Superior, Huron, Erie och Ontario, och S: tLawrence River.

Ontario döptes efter Lake Ontario, vars namn kommer från en Iroquois ord som betyder "vacker sjö. " Ontario är Kanadas näst största provins med en yta på 415. 000 kvadratmeter miles (1. 074. 845 kvadratkilometer), och fjärde största division om territorier ingår. Den utgör nästan 11% av marken i Kanada. 2007 års befolkning Ontario var 12. 803. 900, den störste av alla regioner, och mer än en tredjedel av den totala befolkningen i landet.

Ontario, hem till landets huvudstad Ottawa, liksom eget kapital i Toronto, är smeknamnet the Heartland provinsen, och mottot Ontario är Ut incepit Fidelis sic permanet : Loyal hon började, lojala hon fortfarande. Andra viktiga städer inkluderar Hamilton, London och Windsor, vilket förvånar många människor att lära sig är faktiskt söder om Detroit, och en viktig punkt för inresa till Kanada från USA. Det provinsiella emblem är följande :
 • Floral emblem: Vit Trillium
 • Mineral emblem: Ametist
 • trädlevande emblem: Eastern White Pine
 • Avian emblem: Common Loon
 • Shield of Arms: Tre gyllene lönnlöv på en grön bakgrund under ett kors i St George.
 • Vapensköld: skölden av vapen med en svart björn ovan, och en älg och rådjur för någondera sidan. Mottot är också inkluderade.
 • Flagga: Shield av vapen på ett rött fält med Union Jack i övre vänstra hörnet.

Ursprungsbefolkningar, kompletterad med invandrare från Förenta staterna gjorde den primära befolkningen i Ontario före 1812 års krig. Native American befolkningen var ursprungligen landsbygd, men omfattar nu stadsbor. Inuit är inte hemma i regionen, men en del har flyttat till Ontario. Flera vågor av brittiska invandring skedde, och då européerna, som gruvindustrin utvecklats och en mer varierad grupp av invandrare följde. Även om den nuvarande befolkningen fortfarande främst av brittisk härkomst har befolkningen vuxit mer varierande.

Den centrala Ontario läge i Kanada, liksom dess tillträde till den amerikanska marknaden, väl utvecklad transport, stort utbud av naturresurser, och välutbildad befolkning är faktorer i sin produktiva ekonomin, med tillverkning och service i täten. Ontario inte bara har mer än hälften av Kanadas mest bördiga åkermark, en pulserande gruvindustri och en stark stålindustri, men också en stark IT-sektorn som har fått det smeknamnet "Silicon Valley North. "


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.