Vad är Inemuri?

Inemuri är ett japanskt ord som betyder "att sova med sin närvaro. " Det gäller att somna i sociala sammankomster, i klasser, på arbetet och på olika offentliga funktioner. I väst är naturligtvis att somna vid ett evenemang i allmänhet ses som en orsak till krångligheter och skam. I japansk kultur, finns en särskild plats för inemuri , och det är faktiskt ses som en källa till stolthet, snarare än förlägenhet.

För många japanska, konsekvenserna av inemuri är att någon är uttömd från och arbetar för hårt och att han eller hon offrar sova på natten för att få arbete. Arbete är en mycket viktig del av japansk kultur, särskilt hårt arbete, för både vuxna och ungdomar, även för de yngre japanska arbetet utbildningsrelaterade, snarare än utförs på ett kontor. I ett land där människor tävlar för att logga mer arbetstid än vänner och kollegor, inemuri är den ultimata indikatorn på hårt arbete.

Generellt inemuri är ses som positivt och godtagbart för människor i höga positioner, men inte för de lägre skikten. En överlägsen i en arbetsmiljö kan njuta av inemuri framför underordnade, med andra ord, men underordnade skulle allmänhet inte somna innan deras chefer. Studerande kan också delta i inemuri som de studerar för tuffa prov och försök att föra sig i den japanska utbildningssystemet.

Under lång arbetstid och extrem stress inte får vara friska, inemuri är faktiskt positiva. Korta perioder av sömn kan föryngra sinnet, så någon att fokusera och bidra till att klarlägga idéer. Helst sådana nano nationella handlingsplanerna bör pågå i minst ett par minuter för deras fördelar man kände, och som fans av siesta och makt tupplur vet kan en 20-30 minuter sömn mitt på dagen vara ganska trevlig.

Begreppet inemuri förklarar varför man ibland kan se hög profil japanska figurer som verkar vara en tupplur under sociala och offentliga tillställningar. Normalt är inemuri ett mycket lätt sömn, ur vilken den sovande lätt vaken, att låta honom eller henne att följa händelserna paus sinnet. Som observatörer av katter kanske känner till, har inemuri även antagits av katt världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.