Vad är Iftar?

Iftar är den måltid som äts efter solnedgången under Sawm, de fastande som inträffar under månaden Ramadan i muslimsk tradition. Eftersom människor inte har ätit alls under dagen, de är ofta ganska hungrig vid den tidpunkt Iftar kommer omkring, och de flesta människor skyndar sig att avsluta snabbt så snart som möjligt efter solnedgången. I samhällen med en stor muslimsk befolkning, kommer att klockorna ringt för att signalera slutet av dagen går snabbt, och den information som kan sändas över medierna också.

Av tradition är alla arbetsföra muslimer som är inte reser delta i Sawm, även barn som ännu inte upplevt pubertet behöver inte snabb. Förutom att avstå från mat, fromma muslimer avstå från en rad aktiviteter, framför allt sexuella relationer. Den Sawm Fast under Ramadam är tänkt att undervisa själv återhållsamhet, vilket kan ses som en dygd av många muslimer. En dag i Sawm börjar med Suhur, den måltid som äts strax före gryningen. Eftersom det kommer att bli den sista måltiden i flera timmar, är Suhur ofta en mycket tät, rik måltid med ett antal erbjudanden på bordet, inklusive erbjudanden högt innehåll av protein, så att människor känner sig mindre hungrig under dagen. Åtminstone, är människor uppmuntras att äta en dag och dricka lite vatten så att fasta under dagen enklare.

Iftar vanligtvis börjar med konsumerar ett datum och dricksvatten, en tradition som går tillbaka till det tidigaste dagar av islam. När denna traditionella snabb-breaking är klar, kan man äta hur många livsmedel, med många regioner har sina egna traditionella Iftar livsmedel, inklusive ett brett sortiment av dessert behandlar. Det är vanligt att folk äter Iftar i stora grupper, vilket gör det snabbt bryta sig in i en gemenskap parti, och muslimer försöker ofta att ta med välgörenhet i Iftar måltid också, utfodring behövande medlemmar av samhället medan de fira slutet på dagens snabba .

Efter Iftar, muslimska samfund ofta vaknar till liv med umgås. Folk kan helt enkelt promenad runt kvarteret för att chatta med vänner, eller de kan gå till marknaden, delta i föreställningar, och träffa vänner på caféer och andra platser för att umgås. De flesta människor hälsar varandra med "salaam aleikum", som betyder "fred vare med dig" och det traditionella svaret är "wa aleikum salaam", "fred vare med dig också. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.