Vad är Empty Quarter i Saudiarabien?

The Empty Quarter i Saudiarabien, som kallas Rub al-Khali på arabiska, är en av de minst beboeliga platser i världen. Det är den största obruten yta av sand i världen, och den arabiska halvön största öken. Tar upp mycket av den lägre fjärdedelen av Arabiska halvön, har Empty Quarter ett område större än Frankrike, Belgien, och Nederländerna, som omfattar ca 650. 000 kvadratkilometer (200,000 sq mi). Det sträcker sig över de länder i Saudiarabien, Yemen, Oman och Förenade Arabemiraten.

Sällan utforskas tills nyligen är Empty Quarter 1000 km (620 km) lång och 500 km (310 mi) bred. Under sommaren temperaturer metod 55 grader C (131 ° F) kl. The Empty Quarter är täckt med monotona sanddyner höga som 330 meter (1. 100 fot). Många av dem är röda på grund av deras järnoxid (rost) innehåll. The Empty Quarter är kvalificerad som en "hyper-arid klimat med cirka 35 mm (1,38 tum) regn per år, vilket är anmärkningsvärt nog att upprätthålla några liv. Även om Empty Quarter är hyper-arid, blir det mer regn än, exempelvis, Atacamaöknen i Chile, som bäst beskrivs som "REGNFATTIG" och innehåller absolut inget liv.

Även om Empty Quarter har liv, har mycket låg biologisk mångfald. Det finns bara 37 växtarter, med 20 i huvuddelen av sand och 17 finns i marginalerna. Bara en eller två tros vara endemiska. Det är inte mycket, men det är bättre än ingenting. Även växtligheten är mycket sparsam, det är jämnt fördelad, hittades under större delen av Empty Quarter. Djur som gjort sig hemmastadda i den tomma kvartalet inkluderar gaseller, Oryx (antiloper med raka horn), katter sand (vacker huskatt-stora öknen Wildcats som får allt sitt vatten från bytesdjur), taggiga-tailed ödlor och många andra.

The Empty Quarter är en mystisk lokal med många hemligheter. Underneath dess bergiga dyner är enorma oljereserver, bildades för miljontals år sedan när området var tropisk regnskog. The Empty Quarter var torra mindre i det förflutna, framgår av fossil av flodhästar, vattenbufflar och lång hornboskap finns där. Kamelkaravaner gjorde det genom öknen, tills det blev oframkomlig kring år 300 e. Kr. En förlorad stad, Ubar, tros vara i öknen, och eventuellt även en hel förlorad civilisation. Några fynd har hittats med hjälp av mark-radar och analys av satellitbilder, men förlorade staden förblir ogripbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.