Vad är Delos?

Delos är en ö i Grekland. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1990. Webbplatsen är oerhört viktigt historiskt, innehåller många arkeologiska lämningar, och funktioner tungt i grekisk mytologi. Det är en fantastisk destination för besökare i Grekland är intresserade av historia öarna.

Delos ockuperades först någon gång i 3: e årtusendet f Kr. De tidiga invånarna använde ön som en religiös plats, och det fungerade som en fristad långt innan grekerna påbjöd den födelseplats för två av deras viktigaste gudar.

grekiska mysteriekulter hade rötter i Delos också, och Dionysos dyrkades på ön i mer än ett årtusende mellan den 10: e århundradet f. Kr. och 2: a århundradet. Platsen var också en plats för dyrkan ägnas åt Leto, den titanen som var mor till Zeus "barn, Apollon och Artemis. i födelsen myten om Apollon och Artemis, sägs det att när Hera, Zeus fru, upptäckte Leto var gravid med hans barn, hon var oförmögen att göra något för att stoppa graviditeten. I stället påbjöd hon att barnen inte skulle kunna födas på någon fast mark, inte heller på någon ön. Så Leto gjorde sin väg till Delos, mytomspunna som en flytande ö, varken fast land eller ö, och det gav upphov till två av de mäktigaste gudarna i den grekiska gudavärlden.

atenarna började intressera sig Delos under den 6 talet f. Kr. . För att bättre kunna ta kontrollen över ön, grävde de upp alla gravar på ön, och transporterade dem till fastlandet, bidrar till att klippa band av dem som bodde där. De gav sedan ett antal dekret, däribland att ingen skulle kunna födas eller dö på ön. Det var allt en del av ett system av ritual purgings, som påbjuds av oraklet i Delfi, för att göra ön lämplig att dyrka gudar.

Ön är i mitten och skattkammare Delianska League, blev ganska rik. Under de kommande åren byggdes många strukturer i upphöjelse inte bara av Apollon och Artemis, men även av de andra gudarna i den grekiska gudavärlden. I själva verket ägnade en hel kvart i utlänningar och deras utländska gudar, vilket ger ett mycket kosmopolitisk plats för tillbedjan.

Romarna, när de stigit till makten i området höll ön som frihamn, att fortsätta att uppmuntra den att växa. Allt fortsatt utan avbrott tills den 1: a århundradet f. Kr. , när Mithridates av Pontos attackerade ön som en del av ett uppror mot Rom. Han utrotades hela befolkningen eller sålde dem som slavar, och Delos började sin härkomst. Inom två decennier ön hade övergivits.

Delos är bokstavligen en ö av vackra ruiner, och besökarna kunde lätt tillbringa dagar gick bland dem. Höjdpunkter av ön är House of Dionysos och House of the Dolphins, terrass Lions tillägnat Apollon, den minoiska Fountain, och den heliga sjön. Och, naturligtvis, tempel överflöd, med de mest populära är att Temple of Isis, Heras tempel och tempel Delians.

Delos kan nås med båt från Mykonos stad. Det är öppet de flesta dagar under turistsäsongen, med en liten inträdesavgift. Guider finns på plats, och ett antal kartor och böcker har producerats på området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.