Vad är Bwindi ogenomträngliga nationalpark?

Bwindi ogenomträngliga nationalpark är ett stort bevara i Uganda. Bwindi ogenomträngliga nationalpark är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1994. Parken gränsar till Demokratiska republiken Kongo och är en del av en större region som kallas Bwindi ogenomträngliga Forest.

Den Bwindi ogenomträngliga nationalpark är cirka 82. 000 hektar stora, eller 128 kvadrat miles (330 kvadratkilometer). Parken är hem för en häpnadsväckande mångfald av varelser, och är en av de stora kvarvarande enklaver av biologisk mångfald i östra Afrika. Det finns mer än 300 fågelarter, 200 fjärilsarter, 30 arter av amfibier, 120 arter av däggdjur, och hundratals arter av träd och ormbunkar representerade i parken. Av dessa har ett antal är endemiska, finns bara i Bwindi ogenomträngliga nationalpark. Den Bwindi ogenomträngliga nationalpark är mest känd, dock för primater som gjort sig hemmastadda där. Ett stort antal schimpanser och colobus apor finns i parken, vilket gör den till en utmärkt plats att besöka för dem som är intresserade av primater. Parken är också känd för sin befolkning på bergsgorillor. Av de omkring 700 bergsgorillor kvar på jorden, mer än 300 finns inom Bwindi ogenomträngliga nationalpark, vilket gör den till en av de viktigaste härbärgen för hotade arter.

Bergsgorillor är en av de mest fascinerande djurarter för många människor. Med sin själfulla ögon, uppenbara intelligens och uttrycksfull karaktär, pekar de en mycket grundläggande känsla för empati. Den Bwindi ogenomträngliga nationalpark är en av en liten handfull platser kvar på jorden där gorillorna kan ses i sin naturliga miljö. Det finns fyra vana grupper av bergsgorillor i Bwindi ogenomträngliga nationalpark, och en av dessa grupper, den Mubare gruppen är helt vana. De övriga tre, Nkuringo, Rushegura och Habinyanja grupper, alla delvis vanda.

Planer pågår för att vänja ännu fler grupper av bergsgorillor i parken. Även vana grupper är mer mottagliga för turister, och därmed bidra till att generera mer intäkter för parken, finns det farhågor att ytterligare tillvänjning kan öka risken för sjukdomen överförs från människa besökare till gorillor. Ändå verkar strävan efter mer pengar för att hjälpa till att skydda och utvidga parken som leder till en ökning av turismen.

Parken har få vägar inom det, så nästan alla resor sker till fots. Passerkort krävs för att gå in för att se gorillor, eftersom antalet besökare får varje grupp per dag är begränsad till mellan sex och åtta. Spårning grupperna kan ta lite tid, och kan innebära en rättvis lite vandring, så endast de som är upp till fysisk ansträngning bör försöka.

Bwindi ogenomträngliga nationalpark Park erbjuder också en rad andra vandringar för dem som inte på jakt efter gorillor. Fågelskådning safaris kan överklaga till fågelskådare som reser till området, och för andra mer allmänt i naturen erbjuda möjligheten att utforska den enorma biologiska mångfalden i regionen. Kulturella föreställningar sker på natten, som besökare kan få en känsla för den lokala ugandiska kulturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.