Vad är Attica?

Attika är en region i Grekland som är centrerad kring staden Aten, på den östra, centrala delarna av det grekiska fastlandet. Attika omfattar Attic halvön där Aten ligger, tillsammans med ett stänk av öar. I klassisk historia, Attika en mycket viktig region i världen, tjäna som säte för den grekiska kulturen under århundraden, och i dag lockar många besökare, allt från nyfikna arkeologer till turister som vill utforska Grekland.

Enligt den grekiska mytologin var Attika en styrdes av fyra bestrida stammar som var enade under kung Theseus. Tack vare många hamnar i Attika, inklusive den moderna staden Pireus blev regionen en formidabel handel kraft. Attika tjänade som säte för den atenska stadsstaten, som var den mäktigaste stadsstaten i Grekland tills det peloponnesiska kriget, som destabiliserats grekiska samhället, som banar väg för ett sortiment av konflikter och inbördeskrig som slutligen gjorde att grekerna falla offer för det växande romerska imperiet.

Arkeologiska fynd tyder på att människor har bott i Attika i tusentals år, långt innan uppkomsten av grekisk kultur. De ville nog att dra nytta av det milda klimatet i regionen, tillsammans med de två stora floder som levererade vatten till de bördiga slätterna i Attika, skapad av en rad bergskedjor som skiva området i små bitar.

denna region i Grekland har en häpnadsväckande mängd arkeologiska platser, däribland många grekiska tempel, såsom Parthenon i Aten. Besökare till Attika kan se idrottsplatser, rester av bosättningar och andra lämningar av den grekiska kulturen, både på plats och på museer. Talrika fynd har tyvärr tagits ur Grekland för visning i andra regioner i världen, även om den grekiska regeringen jobbar för återlämnande av värdefulla artefakter, vilket tyder på att de tillhör deras nation ursprung.

På ett ställe var skogklädda mycket av Attika. Detta sedan har förändrats på grund av mänsklig boning, även om det fortfarande finns tillräckligt med träd i regionen utgör en betydande risk vid bränder börjar sprida sig, som bosatta i Grekland lärt sig att deras förtret så sent som 2007, när skogsbränder ödelade södra Grekland. Regionen är också rikt på lera, som användes för att göra den berömda kannor klassiska Grekland, tillsammans med silver och bly.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.