Vad är Aksum?

Aksum är en stad i norra Etiopien. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1980. Historiskt Aksum var centrum för Konungariket Aksum och Aksumite riket. Regionen Aksum har en stabil population i den moderna världen på ca 50. 000, varav de flesta är etiopisk-ortodoxa kristna.

Konungariket Aksum började växa i ungefär 4: e århundradet f. Kr. . Imperiet var en viktig handelspartner makt i Röda havet, bidra till att länka Romarriket med välstånd i Indien. Konungariket Aksum nytta oerhörd nytta av sin position, och använde sin förmögenhet för att expandera sina gränser och erövra rival grannar, såsom Konungariket Kush.

I början av-4th talet hade Konungariket Aksum konverterat till kristendomen, och var en av stormakterna i den gamla världen. Konungariket kontrollerade det mesta av nordöstra Afrika och delar av Mellanöstern. Konungariket Aksum fungerat som en viktig buffert mellan Bysans och det persiska riket, och allierade sig starkt med Bysans. Konungariket Aksum började en långsam nedgång i den 7: e århundradet, vilket sammanföll med uppkomsten av Islam och kontroll av handeln med muslimska sjömän. Av det 10th århundradet Konungariket Aksum hade mer eller mindre kollapsat, trots att lägga grunden för vad som Etiopien.

Webbplatsen för Aksum innehåller många arkitektoniska lämningar av detta stora imperium. Den innehåller även historiska lämningar som finns före Aksumite imperiet själv. Finns obelisker vid Aksum vilket datum kanske så långt tillbaka som 5000 f. Kr. En av dessa obelisker, uppfördes någon gång i 2: a århundradet, har klippt upp av italienare på 1930-talet och skickas till Italien. Denna obelisk stod nästan 80 fot (24 meter). Under 2005 obelisken återlämnades slutligen Aksum, och även om det ännu inte har installerats, förberedelserna pågår för återuppbyggnaden av landet.

Aksum är också känd för att vara en möjlig plats för Förbundsarken. Den etiopiska ortodoxa kyrkan hävdar att arken fördes till regionen genom Menelik jag på väg tillbaka från ett möte med kung Salomo, hans far. The Ark sägs hållas i Church of Our Lady Mary av Sion, och följs av en förmyndare som utses på livstid. Blott den som väktare kan se Ark och väktare får aldrig lämna kapellet där arken hålls. The Church of Our Lady Mary of Zion är också där historiskt kejsarna i Etiopien har blivit krönt. Kyrkan uppfördes ursprungligen någon gång under 4: e talet och återuppbyggdes flera gånger efteråt.

Aksum innehåller också många stora stelae, eller plattor, tänkte att markera olika anmärkningsvärd gravar. Det stelae finns främst i norra Stele Park, men varvas hela webbplatsen. Aksum också innehåller den historiska platsen för Drottningen av Saba's Bath, sa att går tillbaka till när drottningen av Saba levde i Aksum, men i själva verket bad är en naturlig reservoar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.