Vad är Advent?

Adventus Redemptoris : det frälsarens återkomst. Nu kallas advent, dessa fyra veckor före juldagen är några av de mest glädjande i den kristna året. Den första söndagen i advent inleds det kristna året, faktiskt. Dessa dagar fram till juldagen, firandet av Jesu Kristi födelse, som spelar en central i kristendomen, är dagar av förberedelser och förväntan.

Adventus är latin för "kom" och är exakt parallell till den grekiska parouisa , vilket innebär att Jesu återkomst. Advent, då påminner de kristna i stort mysterium: "Kristus föddes. Kristus har stigit. Kristus ska komma tillbaka. " Kristna fira denna tid av förväntan med särskilda tjänster, musik och andra påminnelser om en kyrka att stanna upp och vänta ännu en gång för födelsen av hennes frälsare.

En av de äldsta advent psalmer, "O Come O Come Emmanuel," är från första århundradena och är en ständigt återkommande favorit, med dess teman av ljus övervinna mörker och fångar fria. Dessa är huvudteman i advent. Kristna se Kristi födelse som uppfyllelsen av Gamla Testamentets profetior, så säsongen firas med ljus och skrifter från Gamla Testamentet messianska profetior.

kristna firar sin liturgiska säsonger med färger, och färgen på Advent är lila eller kungsblå, symboliserar födelsen av en kung. Kyrkor använder paraments, eller dukar altare, i dessa färger, liksom. Kyrkor dekorera även för advent, ofta med en Chrismon träd hängde med kristna symboler, en Adventsljusstake, grönska och julstjärnor. Barn kommer i förgrunden i dessa dagar, med julen program, scener födelse och julfester.

nbsp; nbsp;I katolska och ortodoxa traditioner, fasta är vanligt, åtminstone för en kort tid, för att främja en känsla av förväntan och glädje högtidlighet under denna tid. Denna känsla är det som gör Advent så speciellt för kristna. I mitten av galenskap som omger den här tiden på året är kristna kallade att vara stilla och minnas hur Herren av hela skapelsen lägga på hullet och föddes en mänsklig baby i ett stabilt i bakvattnet stad i det forna Palestina.

får den sekulära världen dras med i den galenskap i "semesterperioden, men de firar advent kan komma till en plats för lugn och ro förbereda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.