Gör Skottland, England och Nordirland har Princes som Wales gör?

Hela tanken med titlar och royalties som är lika gammal som civilisationen själv. Vad är nu känd som Storbritannien består av England, Skottland och Wales. Lägg till Nordirland och du har vad som kallas Förenade kungariket. Irland var en gång enligt engelsk regel. England har alltid varit en monarki, som oftast innebär furstar och ett system för adeln.

Englands kungar och furstar gå tillbaka till den sachsiska kungar av 800-talet. Kort sagt har England varit sällan utan en monark på tronen. Men frågan kvarstår: är dessa andra länder har furstar som innehade samma position som prinsen av Wales? Inte riktigt. Prinsen av Wales är något av en unik titel. Det betydde en gång en man som faktiskt hade ett avgörande läge. Men när England erövrade Wales år 1300, Englands kung Edvard I kallade sin nyfödde son och arvinge, Prince Edward, titeln. Det har sedan dess varit tal om den manliga arvinge till Englands tron.

Titeln är inte ärftlig, men kan och inte föras vidare. Monarken måste "investera" arvtagare med titeln som Storbritanniens drottning Elizabeth II investerat hennes son, prins Charles, med titeln. Om Karl någonsin bestiger tronen, kommer det att på eget initiativ om att investera sin son, Prince William, med titeln. Annars skulle det vara ledig. P

Princes fortfarande är mycket välkända i England, men inte i de andra länderna i Storbritannien. Furstar i allmänhet släktingar eller ättlingar till monarken: syskon, barnbarn, syskonbarn, syskonbarn, etc. Även om det är medlemmar av adeln i Skottland och Wales, endast royalty är furstar. Drottning Elizabeth har inte valt att skapa en titel eller stil som "Prince of Scotland" eller "Prince of Ireland," inte heller är det troligt att hon skulle. En intressant sak om prinsar och deras titlar är att prinsar kan hertigar och grevar, eller hålla andra titlar, men hertigar och jarlar inte nödvändigtvis furstar. Prinsen av Wales, till exempel, är också hertig av Cornwall och baronen Renfrew. Detta är anledningen till hans fru, Camilla, är känd som hertiginna av Cornwall. Titeln Prinsessan av Wales fortfarande tillhör den sena Diana, först gift med prinsen av Wales och mor till arvinge. Hon kommer alltid att vara känd av denna titel, även när nästa Prince of Wales gifter sig och hustrun förvärvar titel.

Det finns många utmärkta hänvisning böcker i ämnet av brittiska kungligheter och adel samt webbplatser som investeras. Ett bra ställe att börja leta efter information är www. royal. gov. uk-den brittiska kungafamiljens officiella webbplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.