Vilka var visigoterna?

visigoterna var öst germansk stam nära anknytning till ostrogoterna. Tillsammans är de anses utgöra det största germanska barbariska gruppen i Early Europa. Lite är känt om visigoterna fram till år 268 e. Kr. , då de ledde en dödlig invasion över det romerska imperiet. De orsakade förödelse genom att ta över flera italienska provinser, innan den besegrade nära den slovenska gränsen. Visigoterna retirerade då till Dacia, en romersk provins de hade erövrat flera månader innan, där de etablerade ett litet imperium som förblev oförändrad fram till år 376. I 376 e. Kr. , var den gotiska krigen pågår. Under ofta angrips av hunnerna och vill flytta, bad visigoterna romarriket om tillstånd att flytta söderut. Medan begäran beviljades, den romerske kejsaren Valens vägrade senare att låta visigoterna lösa. När hungersnöd drabbade gjorde kejsaren inte leverera den utlovade leveranser. Visigoterna, som hade varit lugnt i över hundra år, uppror, starta ett dödligt krig som resulterade i förstörelsen av hälften av Balkan, plus död förrädare kejsaren.

Medan kriget slutade i en vapenvila, ansåg romarna det ett nederlag. År senare, skulle detta lilla krig tillgodoräknas som början till slutet av det romerska riket. Under de kommande två decennierna, romersk kejsare Theodosius I och visigoterna "kung, Alarik I, gjorde sitt bästa för att hålla fred. Enstaka konflikter behandlades snabbt med, och båda grupperna förblev relativt vänskap. När Theodosius lämnade tronen i händerna på sina söner, men allt förändrades. Under tidigare år hade över 30. 000 Visigoths in den romerska armén.

sågs detta som en bra diplomatisk gå på båda sidor, och en garanti för respekt för den andra gruppen. Efter Theodosius död, och efter konflikter som bekräftades aldrig vara orsakade av visigoterna, beordrade hans söner avlivning av familjerna till alla visigotiske soldater som tjänstgör i den romerska armén. Massakern orsakade Alarik att förklara krig, ta över Rom, och till slut bli den mäktigaste nationen på den iberiska halvön. Det var inte förrän år 507 e. Kr. som visigoterna skulle förlora en annan strid.

Sista rike visigoterna överlevt fram till början av 8: e århundradet. Efter kung Roderik dödades i strid, kämpade visigoterna att stå enade och slutligen föll under muslimsk erövring, som tog över hela området fram till år 718 e. Kr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.