Vilka kosackerna?

Kosackerna hänvisar till en grupp och Asien européer. De är mest kända som effektiva soldater som patrullerade i den ryska gränsen. De är också känd för sina övergrepp mot judar som i slutändan ledde till den judiska exilen från Ryssland före den ryska revolutionen.

Tidig grupperingar av kosacker var något nomadiska och alltid byggda längs militär linjer. De svarade att en hög militär ledare kallas Ataman. Lagarna skrevs inte men alla inom en kosack-koncernen, inklusive präster skulle svara på Ataman. I själva verket är kosackregemente grupper välkända för sina nära band till den ryska ortodoxa kyrkan. En minoritet av kosacker kan dock ha varit muslimer eller har en annan kristen inriktning. I allmänhet är dock var de flesta kosacker anhängare av den ortodoxa kyrkan, som gav den ortodoxa kyrkan mycket makt.

Kosackerna hade också makt eftersom de ofta bildas kavallerienheter, och i början användes hästar för att delta i strider. De spelade viktiga roller i olidlig de franska styrkorna under Napoleonkrigen.

Tävlingen kosacker delas in i olika anläggningar i Östeuropa, och vissa grupper gifte sig med andra lokala tävlingar. Övriga gifte sig inom sin egen etniska grupp, och ansågs fördomar mot olika etniska grupper. Detta var särskilt fallet med judar som förföljdes utan slut av Cossack trupper.

Med tanke på religon kosackerna, var det oerhört förvånande att de inte stödde Tsarryssland och faktiskt gick med revolution för att störta tsaren 1917. Som sådan blev många av kosackerna mer integrerade i samhället som följde, samt, övergav sina religioner i drivor.

Med avslutningen av kommunismen i Sovjetunionen har många förfäder kosackerna visat intresse för att undersöka livet och kulturen i kosacker. De har nu återigen blivit en del av arméer som hör till de länder i vilka Sovjetunionen split. Army beteckningar bygger på gamla beteckningar för kosackerna, och förfäderna till kosackerna nu hedrad för sitt förflutna organisationer och som ädla medlemmar av militären.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.