Vilka är Hottentots?

"Hottentot" är ett föråldrat term för Khoikhoi Sydafrikas folk, som en gång drev stora sträckor av denna region av världen, tillsammans med boskap odlade. Utseendet kolonister förändrats radikalt liv för Khoikhoi, alla utom eliminera sin tribal existens, i dag endast ett litet antal av de så kallade Hottentots fortfarande finns normalt i mycket små och ibland nomadiska samhällen.

Termen " Hottentots "tros komma från det nederländska ordet för" stämmer. "Den holländska använde denna term för att beskriva Khoikhoi de hade kontakt med, referering Khoisanspråk talades av Khoikhoi, vilket inkluderar ljud, som verkar helt främmande för européer. Det Khoisanspråk är kända för bl. a. klick och uttal staccato som markant skiljer sig från europeiska språk. Beskriver deras möten med ursprungsbefolkningen i Afrika, de nederländska dem som "Hottentots," och namnet fastnade i den 20: e århundradet, varvid de flesta övergivit den, terming det stötande.

Khoikhoi betyder "folk folk", och denna etniska grupp hade bott i Sydafrika i tusentals år innan kolonisatörer anlände. Den Khoikhoi pastured boskap, flytta dem att dra nytta av förändringen av årstider, till skillnad från sina närstående Khoisan grannar, som använde jakt och insamling för att försörja sig själva. Man tror att det Khoikhoi praktiserades intensivt jordbruk i Sydafrika, forma den mark som passar deras behov och utveckla sin egen unika kultur, som skilde sig från andra Khoi folk. När kolonisatörerna anlände de snabbt fördrivits av ursprungsbefolkningen de kallade Hottentots, fastställer sina egna gårdar och rancher och utnyttja Afrikas naturresurser i en mängd nya sätt. Några av de fördrivna Khoikhoi faktiskt slutade som anställda eller slavar i husen av kolonisterna, medan andra var infogas i grannlandet stammar. Även Khoikhoi samhällen besväras mycket av kolonialismen, några mindre bosättningar utstått, och de fortsätter att odla och ta hand om djur som de har gjort i århundraden i Namibia och Sydafrika.

>

Liksom många andra ursprungsfolk, behandlades Khoikhoi som lägre varelser av kolonisterna, som använde sina olika utseende att diskriminera dem. För Khoikhoi, att bli kallad Hottentots var nog ganska demoraliserande, som förnekas sina månghundraåriga identitet som människor. Diskriminering mot infödda afrikaner, särskilt nomadiska folk, fortsätter att vara ett problem i Afrika, även om kolonister som startade den sedan har övergett kontinenten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.