Vad är på Balkan?

Balkan omfattar över 700. 000 km2 i hela sydöstra Europa. Enligt modern standard, följande länder ingår i Balkan: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Montenegro, Grekland, Makedonien, Serbien, och den europeiska delen av Turkiet. Rumänien och Slovenien ingår ibland i listan, även om de inte är officiellt en del av Balkan. Balkan är så kallade efter bergskedjan med samma namn. Både den klassiska grekiska och romerska imperiet var tidigare en del av Balkan, eftersom det senare var det bysantinska riket. I modern tid var Balkan startpunkten för första världskriget-När Franz Ferdinand, arvtagare till den österrikisk-ungerska tronen, dödades av en serbisk, förklarade Österrike eventuellt krig mot Serbien, som ledde till första världskriget eller första världskriget.

Uppkallad efter Balkan berg som går från Serbien till Svarta havet, är Balkan en rik miljö som innefattar allt från Dinariska Alperna i Slovenien till ek-och bokskog inlandet. Grund av klimatet olika Balkan bergen, kan besökaren hitta exempel på både Medelhavet och kontinentalt klimat, med konstant snöfall men låg nederbörd. Somrarna är ofta varma och torra. Naturtillgångar på Balkan omfattar druva odling och vinproduktion samt fyndigheter av kol och brunkol, brytning av koppar, mangan, zink och bauxit. är att befolkningen i Balkan lika varierande som dess natur. Turkar och greker göra den största andelen av Balkan invånare, följt av serber och bulgarer. Alla länderna på Balkan har också ett visst antal nomad minoriteter, däribland romer (zigenare), vlacher och gorani.

har Balkan behandlat en rad historiska våldsamma händelser, inklusive religiösa åtal under andra världskriget, när den grekisk-katolska kyrkan fick order att förena sig med den rumänska ortodoxa Kyrkan och vissa minoriteter, däribland zigenare diskrimineras öppet. Kollapsen av den jugoslaviska federationen ledde till en tio år lång krig och riklig förlust av civila liv. Etnisk rensning tvingade många lokalbor att fly på Balkan under 1990-talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.