Vad är ett krucifix?

Ett kors är ett kors på som en siffra på Kristus bifogas. Det är en symbol som används mycket i den katolska och ortodoxa religioner. Vissa sekter av kristendomen inte använder krucifix, men kan symbolisera korsfästelsen genom att bära eller visa ett enkelt kors. Den största skillnaden mellan ett krucifix och kors är att krucifix alltid kommer att ha en kristusgestalt bifogas, medan korset bara liknar den gemena alfabetiska "T. " I katolska mässan, processionen av prästen ner i gången i början av mässan vanligen funktioner prästen eller en av altaret servrar som krucifixet. På senare tid, någon som tjänstgör i kyrkan kommer att hålla stora krucifix medan den präst som kommer att ge predikan innehar bibeltexten över hans huvud.

Vissa katolska ceremonier som de höll på långfredagen också ge människor möjlighet att kyssa kyrkans stora krucifix. Medlemmar i kyrkan närmar krucifix och placera en lätt kyss på Kristus fötter. Många katoliker och andra kristna har små kors i sina hem för att påminna dem om både korsfästelsen och uppståndelsen av Kristus. Det finns ingen enhetlig stil krucifix. Många kristna kors funktionen ovanför Kristi huvud bokstäverna "INRI. " Detta står för " IESVS NAZERENVS REX IVDAEORVM ", som betyder "Jesus från Nasaret, den judarnas konung. " Denna symbol ansågs ha skrivits och eventuellt anbringas på korset av Pontius Pilatus. Några krucifix stilar är ganska grafiskt visar blod markeringar på fötter och händer, och på såret på Jesu sida. Andra är mer metaforiska. I östra kristna religioner tenderar krucifix att se något annorlunda. Istället för den enkla "t" formation, sett på många västerländska krucifix har östlig krucifix två barer eller bitar som når upp från ändarna av varje "t" punkt till toppen av den vertikala delen. Medan de fyra punkter krucifix är tradition bland västerländska kristna, det är inget fel med att äga en med extra barer. I själva verket, i hemmen, något krucifix av någon stil som inte är helgerån anses lämpligt för de kristna sekter från väst. En variant av krucifix som blivit populärt kallas resifix eller återuppståndelse kors. Istället för featuring Kristus dog på korset, skildrar den en triumferande uppståndne Jesus. En del människor föredrar resifix till den mer traditionella krucifix eftersom tyngdpunkten i symbolen övergår från Kristi död till hans uppståndelse.

Ett krucifix i kyrkan eller hemma anses ett föremål för meditation. I kyrkor, människor ofta ber inför krucifix. I hem, kan folk fästa krucifix till väggar där de kommer att ses ofta. De kan antingen be vid sina krucifix eller helt enkelt använda krucifix i en självklar plats för att bli påmind ofta av Kristi offer, hans kärlek till mänskligheten och hans uppståndelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.