Vad är ett kloster?

ett kloster är en anläggning som rymmer en religiös gemenskap av munkar eller nunnor. Generellt sett är ett kloster för att vara fristående, så att de religiösa anhängarna inne potentiellt skulle kunna leva sina liv helt innanför klostrets murar. Genom att välja att leva i avskildhet, kan invånarna i ett kloster undersöka arten av tron antingen ensam eller tillsammans, och dessa anläggningar ofta blivit förråd av religiös kunskap och kontemplation.

Många religioner har ett kloster aspekt, inklusive hinduism, kristendom och buddhism. Den monastiska tradition av dessa religion innefattar ofta löften om fattigdom och service, med munkar och nunnor ödmjuka sig till större Guds tjänst. I vissa fall, kloster har en mer hermetiska aspekt, där det finns liten eller ingen interaktion mellan invånarna för att utforska tro privat. Den ursprungliga grekiska roten av ordet, som betyder "att leva ensam" speglar denna aspekt av kloster kultur. I andra fall återspeglar ett kloster en mer gemensam livsstil och en del EU-orienterad kloster även utföra service i samhället.

kloster liv en tung betoning på självförtroende. Många kloster har stora trädgårdar och munkar och nunnor kan föda upp djur för fiber och mat. En helt egen upprätthålla kloster kommer att sköta alla sina behov inifrån dess egna väggar, mer allmänt, kloster handel tjänster såsom handledning eller varor som småskaligt ost och handgjorda vävda föremål för livsmedel. Vissa stöder sig även på generositeten hos medlemmar i en gemenskap som kan donera tjänster, mat och förnödenheter till klostret som en del av deras religionsutövning.

Många kloster är ganska gamla, och några har pågått kontinuerligt under tusentals år. Vissa är öppna för besökare, och faktum är välkomna gäster så att de kan dela sin rika historia och traditioner. Innan du besöker ett kloster, är det konventionella kontakta abbot eller huvudet för att uttrycka din önskan att besöka, och det är artigt att ge en gåva till klostret såsom ljus till altaret. Du kommer även förväntas att följa religiösa och kulturella sedvänjorna i klostret.

Vissa människor besöker kloster under längre perioder för att arbeta, be och tänka om religion . Människor som vill ansluta sig till ett kloster, som kallas postulants, förbinda sig till klostret och den tro genom en rad löften, och de kommer också normalt förväntas bo så prov munkar eller nunnor under en viss tid innan de kan göra slutlig löften. Denna försöksperiod kan både klostret för att avgöra huruvida ASPIRANT är en god passform, medan han eller hon avgör om klostrets liv kommer att vara lämpliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.