Vad är en Rickshaw?

En Rickshaw är en lätt tvåhjuliga vagn som är utformad för att transportera en eller två personer. Traditionellt har rickshaws dragits av löpare som håller skaften på vagnen i båda händerna. Moderna rickshaws också dras av cyklar och ibland lätta motorfordon. Dessa lätta, är effektiva transportmedel som används i många delar av världen, särskilt i sina inhemska Asien, även om vissa regioner har begränsat rickshaw trafik av rädsla för olyckor.

Ordet är en förkortning av det japanska jinriksha , som betyder "människa drivna fordon. "Rickshaws har använts i Asien under hundratals år, eftersom ett flertal teckningar och skrifter visar, och de antogs uppenbarligen av européerna när de besökte Asien. Med utvecklingen av cykeln, var skapandet av cykeln rickshaw en naturlig utveckling från den traditionella man-powered Rickshaw. Den grundläggande Rickshaw designen är ibland också antas för saker som mobil glass och kärror dricka, särskilt i Asien. I städer med smala, trånga gatorna, kan en rickshaw vara en idealisk metod för transport eftersom dessa vagnar är mycket lätt att manövrera, och de kräver en minimal mängd av rum. Detta kan göra rickshaw färdas mycket snabbare än bilresor, eftersom vagnarna inte begränsas av trafikstockningar. Rickshaws lätthet också föroreningar, eftersom de inte genererar utsläpp. Sätena har ofta utrymmen för livsmedel och andra förnödenheter, och rickshaw Hyra är vanligtvis mycket låg, så att de kan användas av en mängd olika människor. En del tycker att erfarenheterna av reser med Rickshaw helt förtjusande . Den långsamma tillåter sightseeing möjligheter, och rickshaw förare ofta påpeka intressanta sevärdheter eller tala om historien i området för passagerare som är intresserade. I samhällen där rickshaw användning inte är utbredd, några cykel rickshaws, även kallad pedicabs, är inte ovanliga sevärdheter, de är vanligen används av turister som ett sätt att utforska området utan strävar hemåt till fots.

Det finns naturligtvis nackdelar med en Rickshaw. En löpare drog rickshaw begränsas av hastigheten och lämplighet som löpare, vilket kan vara ett problem i områden där löparna arbetar långa skift för att tjäna tillräckligt med pengar för att överleva. Rickshaws är också mycket sårbara i bilolyckor, eftersom de ger liten eller ingen skydd för sina passagerare. Vissa människor också känna sig obekväma att sträckas ut eller bärs av andra, och klassmedvetna individer kan bli orolig i rickshaws.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.