Vad är en Quincea? Era?

Quincea? eran, är eller Quinceanero en mognadsfas fest för flickor firas i många latinamerikanska länder, Mexiko, och bland Latino invandrare. Det är vanligtvis firas på en flickas femtonde födelsedag, och kan variera från ett parti bestående främst av familj och nära vänner till konstfullt arrangerade bollar. Det är ungefär likadan som den söta 16 partiet, men tenderar att vara mer tidigare organiseras. Det kan också ses som liknar mitzva, eftersom flickan är officiellt en ung kvinna efter fest.

Tullen om hur du fira Quincea? era påverkas av landet och även genom den rikedom av föräldrarna. För familjer med små inkomster, de viktigaste aspekterna av Quincea? ERA kan helt enkelt vara en liten familjefest, och kanske en berömd massa. Kläder tullen skiljer sig också, men det är ganska vanligt i många länder för Quincea? Eran (de femton år gamla) att bära en rosa klänning. Flickor får också ges möjlighet att för första gången, att bära smink och höga klackar. En del familjer avstå från traditionella Quincea? era parti i stället för att ge 15-årige en dyrbar gåva, exempelvis en bil eller en möjlighet att resa. Uppenbarligen några av dessa seder don't translate i andra delar av världen. Det skulle vara ovanligt att en 15-årig flicka i USA som firar Quincea? Eran att få en bil, eftersom de flesta stater inte tillåter personer under 16 år att köra lagligt.

Vissa länder firar Quincea? era på liknande sätt till debutanten bollen. Den unga flickan kan anses drottningen av kvällen, åtföljas av 14 andra unga damer, som i hennes "domstol". Hon är ofta presenteras för en stor grupp partysugna av sin far. Den första delen av kvällen är formella och familje-orienterade, medan den andra halvan av Quincea? Tiden och är mer utformad att behaga tonåriga gäster. Modern musik kan spelas, och partiet kan pågå hela natten.

Bollen typ Quincea? Era vanligtvis liknar en bal, och hedrade flicka får, ofta för första gången, att ha en manlig eskort eller datum till festen. Eftersom hon är nu en ung kvinna, Quincea? ERA vanligtvis är det första gången hon får datum med familjens tillstånd. Som en bal kan familjer hyr stora hallar, klubbar land eller lust balsalar hotellet för att hålla en Quincea? Era. Bredvid en kvinnas bröllop, i vissa länder är detta förmodligen den mest spännande och utarbeta fest som kommer att inträffa under hennes livstid.

En mindre lust, mindre part kan kallas kvitten, och är ofta valet av familjer med små inkomster. Traditionen av Quincea? Era har spridit sig från latinamerikanska familjer till andra familjer i USA. Vissa har antagit kvitten som ett sätt att fira en viktig milstolpe i en flickas liv, eller har skapat utveckla sweet sixteen parter att eko storheten i den mer formella Quincea? Era partier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.