Vad är en Queen Mother?

A Queen Mother, är, helt enkelt, mor till den regerande monarken. Flesta bosatta i USA är mest förtrogen med drottning Elizabeth, drottningmodern, mamma till Englands drottning Elizabeth II. När Englands drottning mor dog 2002, vid en ålder av 101, gavs alltså hon en statsbegravning. En drottning mor är mor till monarken, om hon har också Drottning själv. Annars är hon känd som änkedrottning. Orsakerna bakom denna skillnad går förlorade under antiken. När drottning Elizabeths make, kung George VI, dog hennes titel ändras från "Hennes majestät drottning Elizabeth" "Hennes Majestät Drottningen mor. "Hon behöll" Her Majesty "stil skulle bli en änkedrottningen och valde titeln" Queen Mother "eftersom hon inte var förtjust i ordet" änkenåd. "Drottningmodern fortsatte att utföra kungliga verksamhet förrän i slutet av sitt liv , på hennes val. drottningmodern i något land i allmänhet väljer vilka arbetsuppgifter, om någon, kommer hon göra för kronan. Hon beror all hövlighet och hänsyn till den regerande monarken fram till slutet av sitt liv.

om modern till sultanen, kung, dam eller kalif, mor till den suveräna, vare drottning mor eller änkedrottningen, har haft historiskt sett en del av sin prestige och även makt. Många härskare genom tiderna har varit starkt präglat av sina mödrars råd och position. På gott och ont, en monark mamma nästan alltid har ett omfattande inflytande över suveräna.

Englands drottning mor var en allmän favorit med Storbritanniens press, och var en av få kungligheter som var sällan, om någonsin, jagade, attackerade eller kränkt. Även det redaktionella karikatyrtecknare lämnade henne i fred, i stort. Känd som "The Queen Mum," hon var också den kungliga favorit bland den brittiska befolkningen. Hennes styrka när hon stod med sin man under andra världskriget endeared henne till den äldre befolkningen, och hennes grandmotherly hållning gjorde henne tillgänglig för yngre människor.

A Queen Mother i något land är nästan alltid en kraft att räkna med. Hon har varit på en tron, kan möjligen regleras som regent, och oftast vet de offentliga aktörer grundligt. Underskatta aldrig kraften hos en mamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.