Vad är en Pagoda?

Utvecklad från den urgamla indiska stupa , är en pagod flera våningar sten, tegel eller trä struktur som är towerlike. I buddhistiska praktiken kom detta formulär skall betraktas som en lämplig förvaringsplats för heliga reliker, och det spridda över östra och sydöstra Asien.

Buddhistiska pagoder kan hittas med pyramid eller kon former i Kambodja, Laos, Myanmar och Thailand, medan den minskade torn byggt av identiska enheter att minska i storlek finns i Kina, Korea och Japan. Den sistnämnda typen av pagod är typen med särskiljande utökade taket inslag på varje nivå, och det fungerar mer som ett monument, karaktäristiskt med liten, om någon, utrymme.

Många pagoder är kända för både sin historiska betydelse och sin skönhet. Några av de mest anmärkningsvärda pagoderna innehålla följande.

Kina har många kända pagoder. De femton hundra år gamla Shaolin Temple komplex är känd som Kinas födelseplats för kampsporter och för sina många pagoder. Ännu större erkännande kommer efter Jet Li filmen Shaolin Temple av 1982, öppnades templet komplicerade att turister 1988. Ett trasigt vattenrör 2006 skadade mer än 20 pagoder där, bland de äldsta. , The Haibao Pagoda Sea Treasure Pagoda på engelska, i Yinchuan City, Kina, är känd för sin fantastiska utsikten över Gula floden i öster och Helan berg i väster. Den Haibao Pagoda är minst 1500 år gammal. Även om dess ursprung förlorar minnet, är det känt att ha byggts om flera gånger, har kollapsat på grund av jordbävningar. Det byggdes om senast under Qingdynastin år 1788, och för närvarande är cirka 177 fot (53,9 meter) höga, med nio nivåer.

Tiger Hill Pagoda-känd som "Kinas lutande tornet;" med hänvisning till sitt nordvästlig luta och det lutande tornet i Pisa-är en symbol för staden Suzhou, Kina. Anor från Norra Songdynastin i tionde århundradet, är det en Octahedron med sju våningar och är 158 fot (48 m) hög. Det finns 14. 000 pagoder i Vietnam, varav 45 är särskilt kända. Av de sex hundra pagoder i och runt Hanoi, Chua Huong-den Parfym-pagoden, One Pillar Pagoda, Tran Quoc Pagoda, och Quan Su Pagoda är den mest kända.

Japan är hem för de äldsta trä pagod i världen, Pagoda av Horyuji, som är fem våningar högt och är från 600-talet. Det finns i Nara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.