Vad är en Onsen?

en onsen är naturliga varma källor i Japan. Medan "onsen" refererar till de varma källorna själva, många använder termen för att hänvisa till värdshus och badplats som omger de varma källorna, och besök på regionala onsen är mycket populär bland invånarna i Japan. Besökare i Japan kan också ta sig tid att besöka en onsen eller två under sin vistelse i varma källor och kommunala badplats är en stor del av traditionell japansk kultur.

Japan vulkaniska naturen har skapat en uppsjö av geotermiska källor som är spridda över hela landet. Vissa onsen är relativt privata och endast känd för lokalbefolkningen, medan andra är stora semesterorter. Bathing facilities runt onsen innehåller ofta logi samt, som kan variera från traditionella japanska värdshus kallas ryokan till mer vanliga hotell. I vissa regioner är en onsen drivs som ett kommunalt bolag, medan det i andra fall, fjädrar är privat hanteras.

Besökare i ett onsen generellt har ett antal varma pooler att välja mellan, både inomhus och utomhuspooler. Temperaturen och mineral sammansättning varje pool varierar, med några onsen klassificera sina pooler av mineraler i varje. Många tror att vissa mineraler såsom svavel är bra, tittar onsen som en plats för helande och avkoppling.

Japanese people har besökt onsen i århundraden. Runt 1800-talet, sade europeiska besökare till Japan ofta på onsen, och de blev en populär plats bland turister. Ganska ovanligt i Japan, är atmosfären vid en onsen väldigt avslappnat och människor är inte delas av social rang. Många av de strikta reglerna för personligt uppförande är avslappnad på onsen, och den övergripande känslan är en av jämlikhet och jämställdhet, inte minst eftersom människor njuta av pooler nakna, antingen de är chefer för större företag eller ringa gatuförsäljare.

Förutom den varma pooler, några onsen inrättningar erbjuder även mat och massage. Ryokan tillhandahåller normalt traditionell japansk mat till sina gäster och besökare som bara vill använda poolerna utan övernattning kan ha möjlighet att beställa mat också. Människor som vill besöka en onsen bör definitivt överväga att gå till en ryokan för en traditionell japansk upplevelse, och göra bokningar är klokt.

Det finns några regler av etikett på onsen som gaijin (utlänningar) kan vara bra att vänja sig. Många onsen har könsuppdelade pooler i dag, så besökare bör se till att de går in i rätt område. Badrockar, handdukar och personliga ägodelar är traditionellt kvar i cubbies, med badande tar en liten handduk för att täcka sina soldater för blygsamhet. Att stiga in i en varm pool, badande kliva in duschkabiner att tvätta sig noga, tagit sig tid att skölja bort alla spår av tvål. Badande bör öka i poolen noggrant och se till att de inte plaska eller störa andra besökare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.