Vad är en Necropolis?

En begravningsplatsen är bokstavligen en stad av de döda, när den är översatt från grekiska. Necropoleis kan som de kallas i plural, finns över hela världen, från Père-Lachaise-kyrkogården i Paris till mausoleet första kejsare Qin i Kina, med sina berömda terrakotta armé. Många människor tycker om att besöka necropoleis, och de är av särskilt intresse för arkeologer och historiker, som använder webbplatser för att lära sig mer om gamla kulturer. Som en allmän regel termen "begravningsplatsen" används särskilt för att hänvisa till en stor begravningsplats som utnyttjades i antiken, med undantag för stora moderna kyrkogårdar. Det är dock tekniskt lämpligt att hänvisa till några stora kyrkogården och begravningen komplexa som en begravningsplats, särskilt i fråga om begravningsplatser som omfattar kapell, anläggningar för hantering av döda och komplexa slingrande vägar och vägar som når ett sortiment av gravplatser, allt från enkla begravningar att utarbeta mausoleer.

Classical necropoleis ingår tempel komplex och utarbeta gravar på bostäder de döda. Många var avsedd för användning av högt uppsatta medlemmar av samhället och kungligheter med vanligt folk begravdes någon annanstans. Många forntida kulturer hade också en tradition att begrava sina döda med föremål som de kan tänkas behöva i livet efter detta, så en gammal begravningsplats kan inrymma ett brett utbud av spännande föremål, även textilier, smycken, metoder för transport, och en rad andra allvarliga varor. I vissa fall gör en begravningsplats sig direkt tydlig, som i fallet med de Pyramiderna i Giza, som torn över det omgivande landskapet, vilket gör dem lätta att upptäcka. Andra har varit mer blygsam, eller de har skyms av tid, vilket är fallet med Konungarnas dal, ett framstående egyptiska graven. När en begravningsplats skyms av sand, lera och annat skräp, kan det vara en riktig pärla för arkeologer, eftersom det kan ha varit skyddade från plundring eller skadegörelse.

Arbeta i necropoleis är inte utan kontrovers. Medan folk inser värdet av att studera arkeologiska artefakter, vissa människor anser att störa de döda är etiskt diskutabelt. Medan moderna arkeologer är mycket respektfulla, har historiskt sett folk brukade arkeologiska utgrävningar för att dölja utbredd plundring och försäljning av föremål och mänskliga kvarlevor, vilket gör vissa regeringar SLUG att öppna kulturmiljöer till omvärlden. Många legender av skräckinjagande förbannelser och andra retributions för att störa de döda har blivit fästa vid berömda necropoleis runt om i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.