Vad är en Motherland?

En moderlandet är en plats där någon tittar på hans eller hennes ursprungsland. Det kan vara någons hemland, som på den ort där personen är född, eller det kan vara hemma hos den personens förfäder. Många människor lever i främmande kulturer känner ett starkt engagemang för moderlandet, med människor som har faktiskt aldrig satt sin fot i den egna motherlands.

Termen "moderlandet" används också ibland att hänvisa till ursprunget för en koncept eller föremål, som i "Amerika är moderlandet av äppelpaj. "Människor kan också använda ordet" fosterlandet "omväxlande med" moderlandet ", men för vissa," fosterlandet "har en negativ klang, eftersom det ibland förknippas med auktoritära regimer. Andra däremot sammanslutning av "modern" med begrepp som omhändertagande, och "far" med disciplin och ordning, vilket tyder på att en "moderlandet" bokstavligen föder sitt folk, medan ett fädernesland former dem. Du kanske också höra folk referering "moderlandet" när man talar om en nation som colonizes annan. En kolonisera nation är också känd som en "metropolen", som skiljer den från dess kolonier och satelliter. Exempelvis vissa australier beaktande England som hemland, eftersom Storbritannien hus sätet för den australiska regeringen, och många människor visa Storbritannien som källan till australiska kulturen. I dessa fall kan koloniala medborgare har rätt till särskild behandling från moderlandet, såsom pass och rätt att återvända.

Invandrare och etniska minoriteter kan bli särskilt engagerade i motherlands, eftersom de kan känna sig isolerade i de samhällen de har flyttat till. När det gäller invandrare som övergången från helt olika kulturer, klamrar sig fast moderlandet kan vara ett sätt att hantera kulturchock, ger invandrare något att hålla fast vid när de etablerar sig i en ny kultur. Invandrargrupper kan träffas för festivaler, fester och andra högtider av moderlandet för att se till att de behåller sina kulturella traditioner och värderingar.

Folk härstammar från invandrare kan bli intresserade av moderlandet och ser det som sin plats för kulturella ursprung. Även när upp helt i en annan kultur, får de undersök deras motherlands, och tänker besöka någon gång att lära sig mer om sina rötter. Märkligt nog, kan sådana personer ibland bli mycket mer nationalistisk än sina förfäder, eftersom de kan förses med en idealiserad bild av modern kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.