Vad är en Minaret?

En minaret är ett högt, smalt torn som är knuten till en moské, en muslimsk gudstjänstlokal. Det finns ett antal användningsområden för minareter, men kanske den mest kända är den traditionella uppmaning till bön, som ofta utfärdas från balkongerna minareter. Många associerar minareter med muslimska kulturen och den muslimska världen, och de har gemensamma drag i stadsbilder i muslimska områden, där horisonten kan vara utspridda med ett sortiment av minareter i alla former och storlekar.

muslimer faktiskt anser minareter vara bid'a , eller "innovationer. "Den första minareten byggdes långt efter profeten Muhammeds död, och därför minareter inte är en del av den traditionella utövandet av islam. Minareter också tycks inte ha byggts speciellt för att utfärda inbjudan till bön eller adhaan , em som ursprungligen utfärdade från taket av moskén eller kallas på gatorna. Trots att minareterna är nya, har de kommit att spela en viktig roll i det muslimska samhället. En sak en minaret gör är att göra en moské mycket identifierbar. I muslimska städer, samhällen uppstår ofta runt moskéer, med människor frequenting en specifik moské och tittar på dess minaret som en bekväm och bekant inslag i trakten. Resenärer hitta ibland sig med minareter som orientera landmärken, eftersom de ofta torn över omgivande arkitektoniska detaljer, vilket gör dem mycket lätta att hitta. De konkurrerande samtal till bön blaring ut från olika minareter med hjälp av högtalarsystem kan också vara ganska sak att höra.

Många moskéer har mer än en minaret, och minareter är ofta vackert skulpterade, målade, och kakel, vilket gör dem konstverk samt funktionell arkitektoniska detaljer. Precis som kristna kyrkor, moskéer har abonnemang medel och hålla insamlingar för att återställa sina minareter och bygga nya sådana, och särskilt rika muslimer kan donera byggandet av en minaret till moskén som en akt av tro.

I den heta öknen länder som många muslimer kallar hem, hjälper minareten också att ventilera moskén, i egenskap av en luft axel att suga varmluft ut. Dessa graciös torn är ofta GALLERFÖRSEDD, främja rörlighet, och toppad med uppfinningsrika kupoler och andra arkitektoniska element som gör dem särskilt utmärkande. Bruket att uppföra höga spiror på gudstjänstlokaler verkar vara gemensamma för många religioner, man kunde visa det helt enkelt som reklam, och en önskan att komma närmare Gud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.