Vad är en Bride Pris?

En summa pengar, mark, boskap eller andra tillgångar ges till familjen av en brud i vissa kulturer är känd som en brud pris eller brud förmögenhet. Traditionen med en brud pris var vanligt i många kulturer, inklusive tidiga bibliska samhällen, och det fortsätter att uthärda i vissa nationer runt om i världen, ofta i en symbolisk form. En brud priset är inte det samma sak som en hemgift, en hemgift ges till familjen av en brudgum som familjen om bruden, och en hemgift är en gåva från brudgummen till en brud, som traditionellt tillhandahålls på bröllopsdagen eller kort därefter.

Traditionen med en brud pris kan tyckas ålderdomligt för somliga, medan andra anser att det tjänade och fortsätter att tjäna några värdefulla funktioner i de kulturer där tradition används. För det första, så sammanför värde med kvinnor och brudar genom att tvinga ryttare och deras familjer att ge något till gifta sig med en önskad kvinna. I vissa kulturer, var bruden priset också avsedd att kompensera för förlusten av en värdefull kvinnlig arbetstagare runt huset. Dessutom kan inrättande av en brud priset vara en viktig del av religiösa uttryck och traditionella förhandlingar äktenskap.

Bibeln innehåller flera hänvisningar till bruden priser, liksom många andra religiösa texter. Av tradition sätter brudens familj bruden priset, även om vissa försiktiga förhandlingar är inblandade att se till att bruden priset är inte girig eller usurious. I modern tid har vissa farhågor rests om familjer som i huvudsak säljer sina döttrar för sin brud priser, ofta i mycket unga år. Detta har lett till förbud mot brud priser i vissa regioner, i syfte att skydda kvinnor. I andra länder kan bruden priset symboliska snarare än allvarliga, brudgummens familj kan ge blommor till familjen av bruden, till exempel, eller skänka varor och tjänster till en välgörenhetsorganisation i namn av bruden. I vissa fall kan ersättning för en brud också brideservice, tjänster som utförts för familjen av bruden av brudgummen. Brideservice kan ses i många västerländska nationer, även om det kanske inte särskilt identifieras, en brudgum kan till exempel delta i välgörenhetsorganisationer som bruden gynnar för att visa sitt engagemang för henne.

I kulturer där praktiken fortfarande traditionen med en brud pris, familjer bruden och brudgummen allmänhet träffas för att diskutera priset. Flera faktorer gå in i en brud pris inklusive önskvärdheten av bruden, färdigheter och talanger hon kan ha, och nuvarande marknadstrender. När de två överens om beloppet och affären är förslutna, bruden och brudgummen anses engagerade, och underhållning av andra anses de vara gauche. Om engagemanget är bruten, är familjen förväntas lämna tillbaka den med avdrag för eventuella hemgift betalas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.