Vad är Zoroastrianism?

Zoroastrianism är en religion som började med en filosof känd som Zarathustra eller Zoroaster, i forntida Persien. Det finns omkring 150. 000 anhängare av Zoroastrianism idag, framförallt i Indien och Iran. Liksom andra monoteistiska religioner, hävdar Zoroastrianism att det finns en skapare, Gud.

Zoroaster eller Zarathustra, undervisas om Skaparen Gud, Ahura Mazda , som betyder "Herre vishet. " Polyteismen, eller dyrkan av många gudar, var vanligt i Persien under tiden tid Zoroaster, som kritiserade denna praxis. I Zoroastrianism, det tros vara två motsatta krafter i varje människas sinne. Den positiva energi kallas Spenta Mainyu , och skapar godhet i människor, medan den negativa energin, Ahriman , skapar onda människor och förhindrar världen från att vara perfekt. Zarathustras lära mig att alla människor är fria att välja mellan Spenta Mainyu och Angra Mainyu, och att människor är ansvariga för sina egna handlingar. genom sin gärning, anhängare av Zoroastrianism tror att de kan göra sig perfekt. Om en person väljer väg godhet, zoroastriansna tror att de inte bara kan göra sig perfekt, men bidrar till att göra världen perfekt. Genom att göra världen perfekt, kan de skapa ett himmelrike på jorden. Omvänt av människor att välja väg onda skapar de ett riktigt helvete på jorden. I Zoroastrianism, är eld betraktas som helig, symbolen för sanningen, och av energin i skapelsen. Fire betraktas med respekt, och varje Zoroastrian templet har en eld som brinner i sitt tempel. Zoroastriansna tenderar att be framför en brand eller annan ljuskälla, att fokusera sina sinnen på Ahura Mazda, eller Skaparen Gud. Ibland Zoroastrianism tros vara en brand-dyrka religionen, men elden är bara en symbol för sanning.

zoroastriansna också tycker att det är viktigt att hålla jorden, eld , vatten och ren luft och rena. De döda är inte begravas eller kremeras, eftersom detta skulle antingen förorena jorden, eller avfall bränsle för elden. Därför i zoroastrismen, den döda traditionellt placeras i "torn av tystnad," high-walled, isolerade byggnader som är öppna i toppen. De organ förfall och benen senare begravda i gropar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.