Vad är Yakuza?

Termen Yakuza används för att referera både till japanska kriminella organisationer och medlemmar i dessa organisationer. Historien om Yakuza kan spåras tillbaka till det 17th århundradet, vilket gör Yakuza organisationer bland de äldsta kriminella grupper i världen. Många människor är fascinerade av kultur och traditioner Yakuza, precis som de är intresserade av verksamheten i den sicilianska maffian. I Japan, har Yakuza enormt inflytande på vissa aspekter av det japanska samhället, och de har även långtgående myndighet, med möjlighet att påverka allt från sport till företag.

Yakuza kan också kallas gokudo eller "våld grupper", och beroende på vilken grupp en Yakuza tillhör, kan han utföra en rad olika uppgifter. Skillnad gangsters i andra samhällen, yakuzan är också helt öppet om vad de gör. Många Yakuza klaner har även lokaler som är öppna för allmänheten, komplett med skyltar som visar gruppens krön, och de tenderar att klä sig och uppföra sig på ett mer flärdfulla sätt än ordinarie medlemmar i det japanska samhället. Vad man kan tänka sig från begreppet "våld grupp," många Yakuza verksamhet är våldsamma karaktär. Liksom gangsters världen över, Yakuza grupper som är inblandade i utpressning, beskyddarverksamhet, system för skydd, och en mängd andra aktiviteter, och de flesta grupper blir deras våld för uthyrning Förutom att använda våld för att nå sina mål. Det Yakuza är också starkt engagerade i spel, japanska sport och sexindustrin i Japan.

Yakuza kultur är lika stelbent och hierarkiskt som japansk kultur i allmänhet. Yakuza gäng har en mycket uppsättning hierarki, och varje medlem i gruppen vet sin plats och är medveten om hur man beter sig när de interagerar med andra medlemmar i gruppen. Yakuza och dela olika rituella ceremonier med varandra, befästa sina anslutningar och obligationer och lyfta fram sina positioner i hierarkin.

En av de mer utmärkande egenskaper Yakuza är deras berömda tatueringar, känd som irezumi . Många av dessa tatueringar är producerade på traditionellt hand-petade sätt, snarare än med Tattoo maskiner, och det kan ta år att slutföra hela kroppen tatueringar i samband med Yakuza. Irezumi är också mycket utsmyckade, med klassiska japanska teman och mönster som ofta inslag toppen av Yakuza organisation som gangster tillhör. På grund av deras association med Yakuza, tatueringar har en negativ klang i det japanska samhället i allmänhet och personer med synliga tatueringar är förbjudna från några platser i Japan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.