Vad är Yakushima?

Yakushima är en ö utanför Japan. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1993. Det är känt för sin frodiga skönhet, magnifika träd och otroligt fukt. Ön har inspirerat många romaner och filmer, och förblir en plats för mystik och förundran för de som besöker.

Ungefär 15. 000 människor bor Yakushima, som sträcker sig över cirka 190 kvadrat miles (500 kvadratkilometer). Ön ligger cirka 40 miles (60km) utanför södra kust Osumi halvön. Det finns sex stora berg på Yakushima, med den högsta nå nästan 6000 fot (1800m), som fick smeknamnet Alperna för Ocean . Den "Cedars" av Yakushima är kanske en av öns mest kända funktioner. Dessa mäktiga träd, varav de äldsta kallas Yaku Sugi , är ofta mer än tusen år gammal. De äldsta hittills upptäckts under 1996, tros vara någonstans mellan 2000 och 7200 år gammal, och den största i världen. Den Sugi är inte en sann ceder-det är en medlem av cypress familj, och är den enda arten i sitt släkte, Cryptomeria . Trädet är den nationella träd i Japan, och är en anledning Yakushima är så aktade.

Yakushima är absolut översvämmas av fukt. Det är en av de regnigaste platserna i världen, och människor anmärkning skämtsamt att det regnar 35 dagar under månaden. På grund av den rikliga vatten och olika temperaturer ön har över dess olika höjder, en lång rad arter lämna sina hem på Yakushima.

Två arter av särskilt intresse är de Yakushika rådjur och röd botten Makaker Yaku apa. Havssköldpaddor lämna sitt vandrande hem på Yakushima, och tanuki lagt sig på ön också, snabbt blir fullt hemma. För besökare letar efter vilda djur, är Yakushima en av de bästa resmål i Japan. Den verkliga orsaken Yakushima är ett världsarv, däremot har mer att göra med växter än djur. Ön innehåller några av de enda varma tempererade gammelskog kvar på planeten, och det är en mycket surrealistisk upplevelse att vandra bland dimma och fukt genom den enorma gamla träd.

Yakushima är utan tvekan mest kända i populära fantasi för sin roll i inspirerande skogar Hayao Miyazaki's Princess Mononoke . Skogen är också med i ett antal japanska tecknade serier, tv-spel och tecknade serier.

Även Yakushima är mycket populär, är det avlägsen nog att det inte är översvämmat av turister. Drygt 300. 000 personer besöker Yakushima varje år, så att ett besök på öns skogar kan vara en djupt ensam och spöka erfarenhet. För resenärer som vill få lite utanför allfartsvägarna och vill uppleva något lite annorlunda, är Yakushima en fantastisk destination. Ön är oftast nås med flyg, med Yakushima flygplatsen betjänar hela ön. Där kan besökare vandra i skogen Yakushima, bada vid Hirauchi Kaichu Onsen, klättra Ooko-no-taki vattenfall, eller vandra i korall-prydda del av sango-no-Hama.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.