Vad är Yad Vashem?

Yad Vashem är en israelisk organisation som bevarar minnet av Förintelsen och dess offer, tillsammans med hjältar som hjälpte judar under denna mörka period i världshistorien. Denna organisation bildades genom en lag 1953, och det anses den officiella israeliska statliga byrån för förintelsens minnesdag. Yad Vashem har flera olika roller, och välkomnar intresse för Förintelsens historia och det judiska folket. En av de viktigaste rollerna för Yad Vashem är som ett arkiv över Holocaust-relaterat material. Yad Vashem's spretande komplexa på Mount of Remembrance i Jerusalem hus en omfattande samling dokument, fotografier och annat material från Förintelsen, tillsammans med många texter som skrivits om Förintelsen. Dessutom har Yad Vashem en formell minnesmärke för de uppskattningsvis sex miljoner offer för förintelsen i Hall of Names, där man försöker humanisera varje offer för att förstora den mänskliga påverkan av Förintelsen.

Organisationen också commemorates de Rättfärdiga bland folken, människor som hjälpte till det judiska folket på något sätt under Förintelsen. Många firade som Rättfärdig bland folken hjälpt till att rädda judar från en säker död genom att gömma dem eller smuggla ut dem farliga nationer och folk från hela världen redovisas i denna prestigefyllda statliga ära.

Yad Vashem hävdar också museer som täcker olika aspekter av Förintelsen, och det har uppsökande program för att erbjuda utbildning i Israel och utomlands. Besökare till Yad Vashem komplexa kan besöka den omfattande förintelsen museet på platsen och vandra genom trädgården och flera minnesmärken. Yad Vashem också värd årlig minnesdag ceremonier och minnesmärken, och välkomnar diplomatiska besökare från många olika nationer.

Denna organisation säkerställer att det israeliska folket och världen kommer aldrig att glömma förintelsen, och det även dokument rika och komplexa Förintelsens historia. Dess arkiv innehålla intervjuer med Förintelsens överlevande, officiella dokument från koncentrationsläger, personliga tillhörigheter för förintelsens offer, och en rad andra produkter som är avsedda att personalisera och humanisera Förintelsen för besökare.

p

besökare Jerusalem är mycket uppmanas att besöka Yad Vashem anläggningar, eftersom de innehåller en hel del spännande material, vilket visar att det finns alltid mer att lära sig om historien. Många tycker också erfarenhet av just att vara mycket känslosam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.