Vad är Wailing Wall?

Wailing Wall eller Västra muren är resterna av den stora judiska templet, som stått för nästan 500 år. Herodes började återuppbygga och lägga till templet i ca 19 f. Kr. , och den totala arbetet var inte klar förrän femtio år senare. Templet själv förstördes av romarna bara några år efter färdigställandet, ca 70 e. är det egentligen som judarna vara den mest heliga platser, eftersom templet i sig ansågs vara den plats där Gud befinner sig på jorden. Bad i Wailing Wall betyder att i närvaro av det gudomliga. Judar från alla länder, och liksom turister från andra religiösa bakgrunder, kommer att be vid väggen, där det sägs ett omedelbart har "öra gud. " De som inte kan be i väggen kan sända böner eller be om Kaddish som talar för avsteg kära. Böner sändas i placeras i sprickor i väggarna och kallas tzetzels . Det finns vanligtvis en liten avgift för denna tjänst. Namnet "Wailing Wall" är egentligen en kristen term. Judarna hänvisar till vägg som Västra muren eller Kotel HaMaaravi . Även om Wailing Wall har ansetts vara den heligaste av platser på jorden för judar, har det också varit en källa till sorg och krig. under korstågen, hölls Jerusalem under en kort tid av europeiska korsfarare. Det tillhörde Spanien, sedan till Turkiet. Under spanska ockupationen, judendomen ett straffbart, eftersom katoliker misstag tillskrivs Kristi död åt judarna. När judar inte förvisades från Jerusalem, eller dödas, var de absolut inte får tillgång till väggen. I den 16: e århundradet återfick judar tillträde till Wailing Wall att be och montera dit. Detta tillstånd har beviljats av den arabiska Sultan Selim, som också krediteras med att hitta den första arkeologiska bevis för att väggen fanns begravd under vägra.

Relativ harmoni i dyrkan på väggen kvarstod fram till 19th century. Sedan ville judiska ledare kontroll av Wailing Wall och försök gjordes av både muslimer och judar att köpa den. Småningom höll arabiska ledare kontroll, och förbjuda judar att samla där. Detta var en källa till mycket smärta för judarna, att nekas tillträde till sina centrala religiös plats.

Kampen för användning av Wailing Wall fortsatt genom 20th Century, med bitterhet hos både religiösa grupper. Islam har några anspråk på det religiösa området, liksom judendomen, eftersom det ofta tror att profeten Muhammed uppsteg till himlen antingen nära eller på Wailing Wall.

Med etableringen av Israel, kontroll av Wailing Wall återvände till judarna 1967. Det finns fortfarande mycket underliggande bitterhet om denna plats där det allra heligaste är bosatt, men som delvis bidrar till fortsatt dåliga relationer mellan arabländerna och Israel.

Medan fiendskap fortfarande har Wailing Wall har även platsen för försoning mellan judar och katoliker. Pope John Paul II var den förste påven att be vid muren, liksom i en synagoga där han bad om ursäkt för århundraden av katolsk förföljelse av judar, som hänvisar till dem som katoliker "" äldre bröder. "

Idag Wailing Wall kan besökas när som helst på dygnet, men besökarna är ordentligt genomsökt. Kvinnor i någon religion, i respekt för judisk lag, skall bära blygsam kläder, och det finns separata ingångar för män och kvinnor, men de kan samla på Wall.

endast botten syv skikt av den ursprungliga stenarna i Wailing Wall kvar, men både Kotel tunnlarna och blotta längden på väggen imponerar. Den uppgrävda hörnstenar är nära till 50 ton (ca 45 t). Många icke-judar beskriva en känsla av det heliga när du tittar på väggen. Vare studeras av religiösa eller icke-religiösa, är Wailing Wall an awesome struktur, mycket rik på historia både bra och dåliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.