Vad är South Australia?

South Australia är en av Australiens 6 stater och 2 områden, tillsammans med New South Wales, Queensland, Tasmanien, Victoria, Western Australia, Australian Capital Territory och Northern Territory. South Australia är i södra och centrala delen av landet, och det gränser varje större uppdelning av Australien utom Australian Capital Territory. Det gränsar i väster av västra Australien, i norr av Northern Territory, på dess nordöstra hörnet av Queensland, och i öster av New South Wales och Victoria. Sin södra gräns är på vattnet i Great Australian Bight och Spencer Gulf.

South Australia är både den fjärde största i storlek med 379. 725 square miles (983. 482 kvadratkilometer)-vilket är 13% av arealen område i Australien. Det är också den fjärde största i befolkningen med 2006 invånare 1. 568. 200. South Australia har 3. 148 miles (5. 067 km) kust, och det är helt i den tempererade zonen. Den högsta punkten är berget Woodroffe på 4. 708 fot (1. 435 m), och de flesta av staten är slätter och låga höglandet.

South Australia är smeknamnet festivalen staten, och dess motto är helt enkelt sitt namn. Sitt tillstånd emblem är följande:
  • staten blommor emblem: Sturt's Desert Pea, den mest omfattande anläggning i staten. Den har grå blad och rosenröda blommor.
  • Staten fågel: Australian Rörsystem Shrike eller Vit Backed Magpie
  • staten djur: Hairy-nosed eller Plains Wombat, som lever bara i södra Australien och några små regioner i västra Australien.
  • Statligt Ädelsten: Opal. South Australia finns tre stora opal områden och dessa områden leverera ca 80% av världens opaler.
  • State marin emblem: Leafy Seadragon, en marin fisk anknytning till Seahorse. Dess lummiga bihang hjälpa till att dölja det.

Staten flagga South Australia har en Union Jack i övre vänstra och ett blått fält på vilka uppgifter en Rising Sun med en australisk Rörsystem Shrike eller Vit Backed Magpie ovanpå det. Staten märket har samma symbol, liksom södra Australien staten vapenskölden. Men om vapnet, det också finnas en personalstyrka på Gum Tree och kvistar Sturt's Desert Pea, tillsammans med vete och korn stjälkar, citrusfrukter, kugghjul och en gruvarbetare: s val att företräda statens producera och industri.

South Australia hade varit bebodd i cirka 34. 000 år-inte så länge några andra regioner i Australien, om bevisningen är klar-när européerna anlände. I likhet med befolkningen i South Australia i dag var det aboriginska befolkningen huvudsakligen i närheten av Murray River, och det är här huvudstaden, Adelaide finns i dagsläget.

Ekonomin i South Australia centra runt jordbruk och export gruv-och produktionsanläggningar för hemmamarknaderna. Den norra delen av staten är i stort sett torr och karg, men den södra delen är bördig och väl bevattnade. Vete och korn odlas på gårdar, och den nordliga öknar används för Open Range boskapsuppfödning. Får, svin, fjäderfä och mjölkkor är också viktigt, liksom vindruvor, och fruktträdgården grödor. South Australia ståtar med över två femtedelar av Australiens vingård mark.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.