Vad är Skellig Michael?

Skellig Michael är en ö utanför Irlands kust. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1996. Det är ganska avlägset, och som sådan är en anmärkningsvärt välbevarad uppsättning ruiner.

Skellig Michael , som är en transkribering av det irländska namn, Sceilig Mhicil , innebär helt enkelt Michael's Rock. Det är ungefär nio miles (15km) utanför Irlands västkust. Det ligger nära Little Skellig, den mindre av öarna, mest känd för sin havssula och kolonier Puffin.

Skellig Michael är känd för den vackra kristna kloster som byggdes på ön. Det är en av de äldsta klostren i Sverige, från slutet av-6th talet och är byggt på toppen av ön, nära 1000 fot (300m) över havet.

Klostret i Skellig Michael ganska avlägsen och mycket asketiskt. Befolkningen i klostret troligen aldrig mer än tolv och femton personer, med en abbot presiderade över dem alla. Under 9th århundradet klostret var räd ett antal gånger av vikingar, men lyckades överleva, och växte under de följande två århundradena. I slutet av 12-talet Skellig Michael hade övergivits av munkar till förmån för Augustinian kloster Ballinskelligs. För de närmaste århundradena låg övergivna, tills det började locka pilgrimer ibland i det 16th århundradet. Även om dessa pilgrimer stannade inte särskilt länge, andades det ändå liv i berget.

Under 19th century, Skellig Michael åter värd för en permanent befolkning, denna gång i form av fyr aktörer att se över den nybyggda fyrar. En av dessa fyrar fortsätter att fungera, även om det inte längre krävs en keeper.

Skellig Michael, på grund av dess avstånd och svårighet att nå, besöktes inte så ofta efter att ha övergivits av munkarna till helt nyligen. Som ett resultat har överlevt otroligt bra, och ger en fascinerande inblick i livet i en asketisk munk från det första årtusendet.

Sedan 1960-talet en turistbyrå har fungerat ön, och gjorde det mer tillgängligt för besökare. Tillsammans med denna ökade exponering har kommit några skador på platsen, och myndigheterna försöker begränsa den mängd turister som besöker för att förhindra skadan blir för svår.

Båtresan från fastlandet tar det bara cirka en och en halv timme, och kan vara en mycket blöt resa, även om relativt lugna dagar. Utsikten är enastående, med båten som går genom Little Skellig, med sin enorma befolkning bor fågel.

Ett antal personer erbjuder guidade turer i Skellig Michael, och kommer förklara vilka särskilda arkitektoniska underligheter var för. Tillbaka på fastlandet, det Skellig Experience museet visar bilder och ger berättelser och historia på öns invånare och plats i irländsk historia. För alla besökare till County Kerry, är Skellig Michael en webbplats som inte bör missas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.