Vad är Santa Lucia?

Festival Santa Lucia är en skandinavisk vinter tradition som ärar Lucia. Santa Lucia är egentligen ett helgon sicilianska ursprung. Det anses av många att Santa Lucia Festival, firas den 13 december, är relatable till tidig vikingatid firandet av vintersolståndet. Eftersom Santa Lucia är förknippad med ljus, och med andlig syn, bringar Festival ljus i mörkret på vintern.

Sankta Lucia, eller Santa Lucia var en ung flicka som levde i ca 300 e. Kr. I unga år, gjorde henne kristendomen hennes mål för anti-kristna känslor. Hon var blind och avrättades. Lucy är nu kopplad till både ljus i mörkret och syn. Festivalen i Santa Lucia firar ljuset kommit till en av de mörkaste dagarna på året, precis som Lucy förtroende som visas i en mörk period för tidiga kristna. I många byar i Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark, Festival of Santa Lucia är en nationell helgdag. Festivalen börjar tidigt på morgonen för några familjer, med den äldsta dottern, som kallas Lucia, vilket kaffe och bullar till familjen. Hon är garbed i vitt för att representera renhet. Sisters bära kransar och bälten av glitter, och bröderna får bära hattar med stjärnor på dem.

De flesta städer har en festival och parad på Santa Lucia. Varje stad väljer en representant Lucia, och all mars redovisade ljus. Det är också en tradition att ge gåvor eller att göra donationer till välgörenhet på Santa Lucia, särskilt välgörenhetsorganisationer som hjälper blinda. Detta är ansluten till Santa Lucia och hennes mor distribuera alla sina tillgångar efter Lucia mor blev botad av en sjukdom som graven Saint Agatha.

Paraden ingår ofta många julsånger till Santa Lucia och till Kristus. Faktum är att i de skandinaviska länderna, många tycker att festivalen Santa Lucia vara början på julen. Detta skiljer sig från iakttogs inom jul i andra länder, där julen börjar på julafton och slutar på trettondagen, som är den sjätte januari.

När paraden är över, men många fortsätter firandet i Santa Lucia med traditionella livsmedel. Pepparkakor och lussekatter är populära. Samt hjälper äpple cider, eller vin med kryddor för att ta bort kylan. Många har hela måltider. I Sverige kan ett smörgåsbord av kända svenska livsmedel ska serveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.