Vad är Röda torget?

Röda torget är en berömd Moskva milstolpe som funnits i en eller annan form sedan slutet av 1400-talet. Det är den största och mest kända torget i Moskva, och det är bland de mest berömda torg i världen, många människor känner till Röda torget och det faktum att det ligger i Moskva, även om de inte vet mycket mer om det. Webbplatsen är en populär plats för invånarna i Moskva och besökare, och det har sett några mycket betydande historiska händelser. Den moderna Röda torget i centrum av staden, nås från flera större vägar konvergera på Röda torget. Det är omgivet av ett antal byggnader, bland annat Vasilijkatedralen, Lenin's Tomb, Kreml, och det berömda varuhuset GUM. Några av de strukturer runt torget skadades eller avlägsnas under sovjettiden, och senare återställs, inklusive den berömda uppståndelsen Tor, som revs för att ge plats åt tankar och återuppbyggdes. I början av dess historia, ritades Röda torget som en marknadsplats, liksom många torg var. Den fungerade som ett nav för handel och utbyte av information mellan invånare. Med tiden utvecklades det till en webbplats som användes som en officiell plats för meddelanden, avrättningar och andra statligt sponsrade evenemang. Under sovjettiden användes Röda torget för seger parader, tal och andra evenemang, och vissa av de mest ikoniska bilder av torget kommer från denna period.

Röda torget sprawls över 18 tunnland (ett drygt sju hektar), vilket ger stort utrymme för evenemang och besökare. Den har haft en gästroll i många filmer som i Ryssland, från James Bond-filmer där hjälten spurter över torget till heroiska epos om Rysslands historia. Platsen är mycket populär för film och fotografi, eftersom den är omgiven av så mycket märklig arkitektur och många historiska platser.

En del människor har ett intryck av att den "röda "på torget namn är en referens till den tidigare kommunistiska regeringen i Ryssland. I själva verket är berättelsen lite mer komplicerat. Ordet kommer från det ryska ordet Krasnaya , som ursprungligen betydde "vacker" och tillämpades på torget med hänvisning till Vasilijkatedralen. Med tiden kom det uttrycket betyder "röd", inte "vacker" och torget namn Sitt nuvarande engelska översättningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.