Vad är Kanada Day?

Canada Day, som tidigare kallades Dominion Day, firas årligen den 1 juli i Kanada. Även fastställdes för första gången 1868 har den årliga festligheterna kring semestern inte träda i kraft förrän nästan ett århundrade senare. Holiday firar föreningen av den brittiska nordamerikanska provinserna till en nation som kallas Kanada.

År 1867 gick mindre provinser i Nordamerika under det brittiska styret symboliskt ihop. New Brunswick, Nova Scotia, Ontario och Quebec består det nya landet, kallad Kanada. Följande år, till guvernören i den nya nationen krävde en jubileumsfest hållas den 1 juli 1868. Dagen inrättades officiellt som en semester 1879, officiellt titeln "Dominion Day. "

Kanske beroende på deras fortsatta band till England, kanadensare var långsamma med att anamma nationalism. Inte förrän på 1980-talet var Sverige helt inrättas som en självständig nation, trots att britterna hade endast nominell befogenheter under flera årtionden innan denna punkt. Kanada firandet avtagit i popularitet under många år, utan någon fast anställd tjänsteman läge att fira. I mitten av-20-talet blev kanadensisk nationell stolthet mer framträdande, och semester var slut firades med viss känsla av officiell tradition.

Idag är Kanada-dagen firas ungefär som Independence Day i USA. Gemensamma aktiviteter omfattar lokala och statliga parader, inklusive militära ceremonier i huvudstaden Ottawa. För att stimulera popularitet semester började den kanadensiska regeringen medel firande i städer över hela landet. Ett populärt inslag är stora konserter, ofta hålls under namnet Festival Kanada eller Fete du Canada. Fyrverkerier är också en stöttepelare för semesterresan.

Kanada ofta använder semestern som "launching punkt för viktiga nationella evenemang, såsom inrättandet av" O Canada "som nationalsången 1980. Det har också använts för den första färg-TV sändningen nationen och skapandet av den högsta civila ära i nationen, Order of Canada. Trots Kanadas överhöghet, har drottningen av England deltog ofta i firandet, som en symbol för fortsatt vänskapliga relationer mellan de två länderna.

För genomsnittliga kanadensisk medborgare, är Kanada-dagen firas med grillning, picknick, fyrverkerier och ibland en lokal parad. The Holiday är ingalunda allmänt kända, och ofta möts av motstånd och ibland fientlighet i provinsen Quebec, där många medborgare har länge önskat självständighet från Kanada. Men Kanada dag utgör de flesta kanadensare en chans att luta sig tillbaka och slappna av utan trycket från formella högtidlig traditioner. Många av de stora festligheterna växa mer populärt för varje år, eftersom fler kanadensare önskan att uttrycka stolthet över sin nation, eller åtminstone vill ha en bra tid att fira.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.