Vad är Haag?

Haag är en stad i Nederländerna som har blivit känd för sitt engagemang i internationella frågor. Genom historien har haag värd fredskonferenser tillsammans med många internationella organisationer. Många internationella företag kräver också Haag hem, tack vare sin internationella klimat och lättillgängligt läge. Haag är också den administrativa säte i Nederländerna, men Amsterdam är landets huvudstad.

På nederländska, är Haag kallas Den Haag , och när den är översatt till engelska , ett stort T används. Haag grundades i 1200-talet av Vilhelm av Holland, som byggde en jaktstuga där som senare förvandlades till ett slott. Trots att William inte leva för att njuta av sitt slott, kom i Haag för att kunna användas som en plats för administrativt regeringen i Nederländerna, värd för ett blomstrande samhälle för lagstiftarna, advokater och affärsmän, bland många andra.

Under andra världskriget drabbades Haag mycket på grund av ockupation och bombningar. Efter kriget exploderade staden, upplever en enorm befolkning tillströmning och bygga ett antal nya byggnader. Haag har en rad intressanta arkitektoniska detaljer, bland resterna av Vilhelm av Holland palats, och Peace Palace, en struktur som finansieras av Andrew Carnegie 1913 och används för att hysa administrativa kontor. Det internationella samfundet är förtrogen med Haag som högkvarter för den internationella brottmålsdomstolen, Internationella domstolen, och ett antal andra internationella organisationer. Det har också värd för ett antal utreda domstolar, fred konferenser och möten fördrag, och den fortsätter att varmt välkomna det internationella samfundet och dess organisationer. Haag är också ett mycket bra ställe att göra affärer, bostäder huvudkontor många holländska och internationella företag.

Förutom att vara en administrativ Powerhouse, är Haag också en visuellt intressant och rikt kulturstad. Staden har många museer som visar konstverk från hela världen, både gamla och moderna, och det är möjligt att se ett brett spektrum av musik, teater och dans också. Besökare till Haag ofta njuta vandring genom staden, blötläggning i kulturen i Nederländerna och njuter av ett av världens mer varierade städer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.