Vad är Great Zimbabwe?

Great Zimbabwe är raserad stad i Zimbabwe. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1986. Ruinerna var en gång huvudstad i det mäktiga riket Great Zimbabwe, och de är ett imponerande exempel på gamla afrikanska konstruktion.

The Empire of Great Zimbabwe, som också kallas Mutapa eller Mwene Mutapa riket, var ett mäktigt rike som fanns i nuvarande Zimbabwe och Moçambique mellan mitten av 13-talet och det tidiga 17th century. Stora Zimbabwe blev en dominerande makt i regionen, till stor del på grund av sin lukrativa guld handel med arabvärlden, i den senare delar av det 14-talet. Början i det 16th århundradet de europeiska stormakterna började att intressera i länderna av Great Zimbabwe, med portugisiska inkräkta på Stora Zimbabwes mark. Zulu började inkräkta på Great Zimbabwe ungefär samtidigt, bidra till att försvaga riket, som erövrades slutligen av den portugisiska under 17th century. Som mest var Great Zimbabwe en mäktig handelspartner nav, hyser mer än 10. 000 människor. Empire handlas med långtgående kulturer, och var säte för en mycket dominerande imperiet. För mycket av den tidiga historia Western forskning i Great Zimbabwe, lades olika teorier fram för att förklara hur de strukturer som hade skapats. Till början av forskare som det var oacceptabelt att afrikaner kunde ha skapat en sådan invecklad byggnader, och så teorier har lagts fram som kopplade dem till tidigt strukturer i Jerusalem och Fenicien. Modern forskning har till stor del diskonterat alla dessa teorier, och det förefaller klart att Stora Zimbabwe byggdes antingen genom en bantutalande människor, troligen talare av shona. Den tätaste komplex av Stora Zimbabwe, täcker nästan 1. 800 hektar, eller nästan tre kvadrat miles (7 kvadratkilometer), även ruiner spänner över ett större 200 kvadratkilometer (500 kvadratkilometer) område. Den komplexa innehåller hundratals olika ruiner utspridda över tätare områden, framför allt den store inneslutningen skall Valley Complex, och Hill Complex. The Great Enclosure är den i särklass mest kända av komplexen i Great Zimbabwe, boende mer än trehundra strukturer. Den stora väggen i Stora Enclosure är en ikonisk bild, och kan hittas i hela Zimbabwe. Både Hill Complex och Valley Complex hus ännu mer strukturer och ruiner från olika perioder under Stora Zimbabwe historia.

Vissa människor håller som Stora Zimbabwe var faktiskt skapats av gudarna hundratusentals år sedan, och att marken behåller en kosmisk koppling till dessa gudomliga varelser. Som ett resultat av många besök Great Zimbabwe att meditera och samtala med de djupare energi som sägs att vistas på platsen. Andra håll att platsen byggdes av utomjordingar, och används som en bas för att brytningen av guld för deras behov, och att de behåller ett särskilt intresse på webbplatsen. Även om dessa är mycket fantasifulla tolkningar av historien om Stora Zimbabwe, är det faktiskt inte ovanligt att hitta lokala guider som ger denna version av platsens "historia. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.