Vad är Grease pengar?

Som sådan fett pengar är bara en kostnad för att göra affärer i vissa delar av världen. Som en generell regel, fett pengar på en tjänsteman att skynda på processen för vad som kallas en "nondiscretionary uppgift. "Med andra ord, kommer uppgiften utföras så småningom, eftersom det är en del av tjänstemannens jobbeskrivningen. Dock kan processen dras ut över en period på några veckor eller månader, såvida fett pengar på rusa processen igenom.

Grease betalningar är vanligast i utvecklingsländer, där offentliga tjänstemän ofta betalas minimala löner, tvingar dem att lita på fett med pengar för att försörja sig. I ett klassiskt exempel på ett fett betalning, någon som vill ha en visering som skulle kunna erbjuda en större summa än den typiska visumansökan avgift för att forcera fram ansökan via, garanterar att den kommer bli klar i tid för resor. Grease betalningar används också för att få saker och ting genom tullen och för en rad andra byråkratiska uppgifter. I vissa länder är företag som uttryckligen förbjudits från att erbjuda fett pengar, vare sig hemma eller utomlands. I andra regioner är fett betalningar anses acceptabelt, och de kan även vara avdragsgilla, eftersom ett företag kostnad. Faller dock fett pengar på en hal is, och det är lätt att passera linjen i mutor från fett betalningar, med tanke på sådana betalningar.

Motståndare fett pengar hävdar att det främjar illojal konkurrens, eftersom människor och företag utan överskottsmedel inte kan erbjuda fett betalningar, och de kan upptäcka att de inte kan utföra grundläggande byråkrati i vissa regioner i världen som följd. Sådana betalningar främjar också diskutabla affärsmetoder, vilket gör det lättare för skrupelfria personer passera linjen i mer skumma affärer. Krav på fett pengarna kan också i slutändan skada ett land, genom att driva bort utländska investerare som rynkade på sådana metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.