Vad är Elephant Island?

Elephant Island är en ö utanför kusten till Antarktis som blivit berömd för att hysa medlemmar i Endurance expedition under fyra månader 1916 medan Ernest Shackleton seglade för att få hjälp. Idag människor besöker sällan Elefantön, eftersom terrängen och miljön är extremt fientliga, och det är svårt att segla till och landa på ön. Vissa Antarktis kryssningar lyckas göra det till Elephant Island, främst besöker platsen för sitt historiska intresse, mer än något annat.

döptes ön år 1821 av en förbipasserande utforskare som noterade en stor population av elefant sälar och en förbipasserande likhet med huvudet av en elefant. Elefantön är stenig och kuperad, och den är värd pingviner utöver namne sälar, men lite annat. Eftersom ön saknar en naturlig hamn, folk har svårt att landa säkert, och när de anländer, det finns lite att göra annat än konstatera lågt liggande molntäcket och känna buffeting i Gale-vindar. I 1916 Ernest Shackleton och hans män kom in på Elephant Island som de sakta försökte ta sig ur Antarktis och söka hjälp efter det här skeppet,> Endurance Männen kvar genomlidit fyra månader Elephant Island, gömt sig i sina tält för merparten av tiden och tätningar jakt efter mat. De försökte hålla humöret uppe med sång och berättande, men deras tid på ön var förmodligen ganska dyster. Men alla män överlevde hämtas genom att rädda fartyget, en anmärkningsvärd prestation med tanke på miljön Elefantön och historia dödsoffer på Antarktis expeditioner.

Forskare slutar ibland med Elefantön att hålla reda på det lokala djurlivet och att studera mikroorganismer som kallar ön hem, som vissa resenärer på kryssningar i Antarktis. För stor del av året, dock fortfarande Elefantön isolerade från mänsklig kontakt, vilket gör det till ett utmärkt livsmiljö för sälar och pingviner som har bott på ön under århundraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.