Vad är Earth Hour?

Earth Hour är ett internationellt evenemang som äger rum i slutet av mars varje år. Deltagare i Earth Hour uppmanas att vända alla sina onödiga belysningen i en timme, börjar kl 8:00. Evenemanget syftar till att uppmärksamma frågan om slöseri med el, och påpeka att små insatser kan göra stor skillnad i elförbrukningen. Earth Hour sammanfaller också med nationella Dark Sky vecka i USA, en vecka då folk vidta åtgärder mot ljusföroreningar genom att stänga av ovidkommande ljus. Den första Earth Hour ägde rum i Sydney, Australien, 2007. Evenemanget sponsrades av den australiska grenen av Världsnaturfonden (WWF) och Sydney Morning Herald. Under evenemanget, minskade efterfrågan på Australiens elnätet med ca 10%, vilket innebär en avsevärd minskning av utsläppen som skapades under elproduktion. År 2008 upprepades händelsen med städer över hela världen, uppmuntrar internationellt deltagande.

Kritiker av Earth Hour hävdar att minskningen uppnåtts under den timme mörkret är obetydlig. Dock är Earth Hour en symbolisk händelse. Deltagarna påpekar att om man gjort små medvetna val för att minska elförbrukningen, dessa val lägga upp, och förhoppningen är att Earth Hour deltagarna kommer att fortsätta att minska energianvändningen under hela året, inte bara under Earth Hour.

Evenemanget stöds också användningen av energieffektiv belysning och politik inom företag som främjar energieffektivitet. Målet Earth Hour är att sammanföra människor med frågan om global uppvärmning på en omedelbar nivå, visar dem hur de kan göra skillnad. Delta i Earth Hour är mycket lätt, vilket gör händelsen enkelt att ordna för samhällen som vill stödja det.

Arrangörerna av Earth Hour vill påminna deltagarna om att bara onödiga lampor och apparater ska vara avstängda under Earth Hour, och att människor som känner ett behov av att använda ljus bör använda produkter som soja ljus, som inte ger skadliga utsläpp. Lampor och apparater som behöver lämnas om av säkerhetsskäl, t. ex. Night Lights på parkeringsplatser bör inte stängas av, trots att människor uppmuntras att använda energieffektiva lampor och apparater. Förutom att bidra till att bevara miljön, energieffektiv belysning och hushållsapparater också spara pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.