Vad är Doljanchi?

Doljanchi är en koreansk firandet av ett barns första födelsedag. Den första födelsedag har en speciell betydelse i koreansk kultur, och vissa människor tror att de första födelsedag är en möjlighet att be om välsignelser för barnets framtid. En doljanchi fest inkluderar festande, gåvor, och en särskild ceremoni kallas doljabi. I Korea är doljanchi partierna ofta rum på stora restauranger, men de kan också hållas i hemmet och i regioner med stort koreanska invånare, kan doljanchi firande ibland kan upptäckas i anläggningar som är populära hos den koreanska samhället. kan Symboliken från utgången av det första levnadsåret vara relaterade till historiskt höga barnadödligheten. Om ett barn kan göra det över ett års ålder, han eller hon har en mycket bättre chans att överleva till vuxen ålder. Vid doljanchi, barnet och föräldrarna firas, med gäster som uttrycker önskemål om lycka och glädje i barnets framtid.

På festen är den viktigaste händelsen i doljabi, när barnet är placerat framför av ett bord med en uppvisning av symboliska objekt som pennor, böcker, ris, pengar, och så vidare. Koreanska föräldrar anser att deras barns öde kommer att bestämmas av vad han eller hon plockar upp på doljabi. Ett barn som grabbar tag i en penna, till exempel, kommer att bli en lärd, medan ett barn som grabbar tag i en bunt strängen har en lång livslängd. Denna händelse brukar ivrigt bevakade av publiken.

Föräldrar och barn normalt slitage koreansk klänning på doljanchi, och gästerna får stå i en blandning av traditionell och västerländsk dräkt. Efter doljabi den part deltagare sitta ner för en fest där ris kakor, tång soppa och vanligt ris serveras, som ett uttryck för tack vare gudarnas som vakar över barndomen. Andra livsmedel som vanligtvis erbjuds också, med varje gäst tar åtminstone en symbolisk bit av risrätter och tång soppa. Tång soppa serveras också på framtida födelsedagar i många koreanska familjer.

p

Gåvor ges till föräldrar och barn på ett doljanchi. Guldringar är traditionella, liksom andra guld produkter, eftersom de är tänkta att förmedla lycka och lång livslängd. Människor kan också ge pengar, kläder och andra presenter. Fluktuationer i guld priser kan vara problematiskt för vissa gäster som kan välja att skänka pengar i stället för dyra guld ex.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.