Vad är Bond Street?

Bond Street är en berömd gata i London som är värd några av de mest exklusiva shoppingen i London. Gatan är full av butiker erbjuder ett stort urval av mycket dyra och högkvalitativa varor, och många människor visa "Bond Street" som synonymt med "lyxvaror". Besökare i London ofta ta sig tid att stanna vid Bond Street och beundra affärerna och omgivningen, och området är ganska modern med rika Londonborna också.

Gatan är döpt efter Sir Thomas Bond, en förmögen engelsman som köpte fastigheter i området i slutet av 1600 och började utveckla det. I början av 1700-talet Bond Street redan känd för att vara Londons främsta shoppingdistrikt, och detta rykte har bara ökat genom århundradena. Bond Street finns inom stadsdelen Mayfair, en del av London som är känd för stratosfären fastighetspriserna och modemässiga levande.

Tekniskt sett finns det ingen "Bond Street" i London. Bond Street är egentligen består av två gator, Old Bond Street och New Bond Street, som löper från Piccadilly till Oxford Street. Men många använder termen "Bond Street" för att referera kollektivt både gator, eftersom man i huvudsak vänder sig till den andra, så skulle man kunna hävda att de i grunden samma gata. Den norra delen av Bond Street är känd som New Bond Street, och det är betydligt längre än Old Bond Street. Förutom att vara ett kraftpaket för couture plagg och modebranschen, är Bond Street, också känd för dess föreningar med konst och antikviteter. Många konstgallerier och antikvitetshandlare företag har sitt huvudkontor på Bond Street, däribland anrika Sotheby's auktionshus. Guldsmeder och andra hantverkare har också butiker på Bond Street, där det är möjligt att köpa skräddarsydda arbeta utöver de objekt på displayen.

Bond Street är extremt fotgängarvänliga, liksom de närliggande gatorna, varav många erbjuder även shopping. För dem som tröttnar på Bond Street, Mayfair distriktet ett flertal vackra parker, gallerier och butiker bortom gränserna för Bond Street, och ett antal tunnelbanestationer och bussar erbjuda tillgång till punkter utanför.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.