Vad är Amexica?

Termen "Amexica" är en kappsäck av "Amerika" och "Mexico", och det används i en mängd olika sätt. Många konservativa amerikanska kommentatorer använda den på ett nedlåtande sätt att tala om "korruption" i USA med spansktalande påverkan, medan andra använder det för att beskriva en alltmer integrerad och kooperativ gemenskap. På grund av den ibland negativa konnotationer i samband med sikt är det en bra idé att använda det med försiktighet, och att förstå båda betydelserna av ordet innan du använder den i konversation.

USA och Mexico har haft en lång och ibland stormiga förhållande där vissa delar av USA som tillhör föregångarna till den mexikanska regeringen på olika punkter i historien. Den pågående relation mellan de två länderna är också mycket komplex. Debatten om invandrarfrågor har lyft fram skillnaderna mellan USA och Mexiko, och medan båda länderna har undertecknat ett antal avtal och medlemmar av internationella organisationer som arbetar tillsammans för att uppnå gemensamma mål, ibland är oeniga om grundläggande frågor. den spansktalande befolkningen i USA stadigt klättrar på grund av både laglig och olaglig invandring, tillsammans med nya generationer födda i USA. Förenta staterna är redan en extremt mångfaldig nation, men den omfattande integrationen av spansktalande samhällen i det amerikanska samhället har belyst denna mångfald, som vissa kallar Amexica. Speciellt nära den mexikanska gränsen, är spanska ofta talas av människor med olika kulturell bakgrund, och mexikanska restauranger vimlar tillsammans med firandet av det mexikanska samhället och kulturen.

Många välkomnar mångfald och integration av Amexica, hävdar att det kulturella samarbetet gör samhällena starkare och mer intressant. Dessa supportrar påpekar också att mexikansk-amerikaner arbetar ofta mycket hårt och bidrar till samhället på olika sätt, från att stödja kyrkan insamlingar för att hjälpa till med projekt i lokalsamhället trädgårdsarbete. Samtidigt som allt mer mångkulturella samhällen kan möta utmaningar, många människor tror att dessa utmaningar uppvägs av fördelarna med kulturell mångfald.

konservativa kommentatorer använda termen "Amexica" på ett helt annat sätt, att hänvisa till den otydliga gränsen mellan USA och Mexiko. Dessa kommentatorer hävdar att Amexica är farlig, hotar amerikanska värderingar och kultur, och ofta trav ut gamla tropes som att "invandrarna stjäl amerikanska arbetstillfällen" och "invandrare är mer benägna att begå brott" som stöd för sitt motstånd till en nedbrytning av gränserna mellan USA och Mexiko. I denna mening, "Amexica" är mer som en nedsättande epitet än ett ord för en alltmer blandade och komplext samhälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.