Vad är Alperna?

Alperna är ett system av berg som lindas runt toppen av Italien och ner i Östersjön halvön. Dessa berg är kända i väst, ger sitt namn till ett antal engelska termer inklusive "alpin. " Besökare till Alperna njuta av skidåkning, snowboard, snöskor och andra vintersporter för dessa berömda backar, och Alperna har använts som bakgrund i otaliga filmer, fotografier och målningar, vilket placerar dem bland de mest kända bergskedjor i världen. Dessa berg sträcker sig i en kedja runt 500 miles (805 km) lång och 100 miles (161 km) vid. Den högsta toppen i Alperna finns nära den fransk-italienska gränsen på toppen av Mont Blanc, vilket står 15. 771 fot (4. 810 meter) lång. Vissa alpina toppar är lång nog att ha ett tak med snö och glaciärer året runt, trots att den globala uppvärmningen i slutet 20th century lett till betydande krympning av den alpina glaciärer.

Flytta från väst till öst, Alperna start i Frankrike, går genom Italien, Schweiz, Tyskland, Österrike, och i de baltiska halvön. Många delar av Alperna i östra och västra Alperna, och varje region delas upp i små grupper av berg. Många platser längs Alperna är populära för semestrande, med ett sortiment av skidlodgerna, stugor, hotell och andra faciliteter för besökare att använda.

historia Alperna datum till oligocen och miocen epoker, i dessa berg har bildats genom en serie av våldsamma cataclysms som huvudsakligen viks den europeiska kontinenten, skapa rynkor är Alperna. Människor har observera Alperna och kämpar med sin närvaro i århundraden, med dessa berg bidrar alldeles särskilt till den europeiska historien. Som Hannibal lärde, över Alperna var ingen liten bedrift historiskt, och dessa berg bildas ofta en naturlig barriär för att förhindra invasioner och colonizations i Europas tidiga historia. Alperna visade sig vara en väldig militär utmaning så sent som i andra världskriget.

kan många unika växt-och djurarter finns i Alperna. På sommaren är Alperna rutinmässigt används för att beta boskap, med några av de mest kända ostarna i Europa kommer från kor, getter och får som betar i Alperna. Vandrare och vandrare också njuta av Alperna under sommarmånaderna, och har gjort under tusentals år, om enstaka välbevarade rester av tidiga människor finns i alpina glaciärer några tecken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.