Dubai är verkligen skattefria?

Dubai är en av de sju regioner som utgör Förenade Arabemiraten. Dubai har en befolkning på drygt en miljon, med stor majoritet (99%) bor i Dubai City. Förenade Arabemiraten bildades 1971 och har varit en viktig och rik nation sedan.

Dubai sig inte är skattefritt, men denna generalisering görs ofta. Snarare innehåller Dubai ett antal ekonomiska frizoner som olika ekonomiska incitament för att uppmuntra investeringar och kommersiell utveckling. Dessa områden omfattar Internet och Media Cities, International Financial Centre, Maritime City, the Airport Free Zone, och Jebel Ali Free Zone.

Jebel Ali Free Zone, inrättad 1985, var den första av Dessa ekonomiska zoner i Dubai. Regeringen har sedan dess investerat miljarder dollar i infrastruktur och program för att locka utländska investerare till regionen. Detta Free Zone är inte helt skattefritt, men dess incitament att göra det mycket kommer nära. Företag som drivs i Jebel Ali Free Zone ges en total vidarebefordra alla företag och personlig beskattning för en period på femton år. I slutet av denna femton år, kan en ansökan göras för att vara skattefri i ytterligare femton år-i själva verket erbjuder möjligheter till en obestämd skattefria status. Dessutom finns ingen import eller exportavgifter på bolagen i Jebel Ali Free Zone.

Under 1990-talet skapades Dubai Internet City och Dubai Media City. Dessa zoner erbjuder många av de fördelar i Jebel Ali Free Zone, men tillgodose fler till medie-och kommunikationsföretag. I dessa zoner är skattefri status som beviljas för en femtio år från början. skapades Dubai International Financial Centre under 2004, följande i den tradition av Jebel Ali Free Zone och Dubai Internet och Media Cities. International Financial Centre är helt skattefria för företag verksamma inom sina gränser, utan några begränsningar för hur länge de kan förbli skattefritt.

Även Dubai sig inte är helt skattefritt, det säkerligen är regioner i Dubai som tillåter utländska investerare och företag att upprätta butik med ingen beskattning alls. Dessa zoner ger en nästan unik möjlighet för dig som vill undvika Corporation beskattning, antingen på eget eller på företag de vill investera i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.